ag-landsholdet.dk
den officielle hjemmeside for det danske agilitylandshold

NM 2007 "MINUT FOR MINUT"

SØNDAG:

2007-11-11/13:30 LT
NM 2007 er slut, og dermed blev det også tid til at gøre status:

Bronze til Danmark til det lille hold.
Sølv til Danmark til det store hold.
Sølv individuelt til Ann-Brit/Duddi (mellem hunde).
Sølv individuelt til Lis/Frøken (store hunde) - burde have været guld :-(
Guld til Danmark til mellemholdet.


Sådan en præstation kan vi vel ikke tillade os at være utilfredse med. I alle 3 størrelser formåede 3 ekvipager at kvalificere sig til den individuelle finale, Danmark har endnu en gang vist sin placering på det nordiske agilitylandkort. Herfra vil jeg tillade mig at slutte redaktionen. Håber I derhjemme har haft gælde af hjemmesiden, og skulle I have lyst, kan I stadig nå at sende hilsner til landsholdsdeltagerne via mailadressen vmhilsen@ag-landsholdet.dk.
Slut herfra og på genhør hjemme fra Danmark, hvor vi vil opdatere hjemmesiden med billeder af de stolte vindere :-)
 
2007-11-11/13:20 LT
Så fik vi kåret den sidste individuelle nordiske mester (store hunde). Vinder blev Jenny Damm/Elvis (Sverige) foran Lis/Frøken med Svend Karlsson/Flax (Sverige) som nr. 3. Et retfærdigt udfald - ja, det kan man jo altid diskutere, men et faktum er, at Jenny/Elvis vandt alle 3 løb. Vi danskere vil jo nok tænke på, at Lis/Frøken var blevet nordiske mestre, hvis dommeren havde dømt den nedrivning på muren, som Jenny havde i første løb, men sådan gik det jo desværre ikke. Alligevel skal der herfra lyde et tillykke til de 3 medaljetagere :-)
 
2007-11-11/12:55 LT
Så fik vi kåret den individuelle nordiske mester for mellem hunde. Nordisk mester blev Sami Oksa fra Finland. Nr. 2 blev Ann-Brit/Duddi, og nr. 3 blev Jari Suomaleinen fra Finland. Alle 3 præmietagere løber med Kooikerhondje. Både Dorthe og Pia fik desværre en disk i sidste løb.
 
2007-11-11/12:30 LT
Så fik vi kåret den individuelle nordiske mester for små hunde. Vinder blev Päivi Männistö fra Finland. Nr. 2 blev Rikard Isokuoma fra Sverige, og nr. 3 blev Nils Johannesen fra Norge. Lilian/Mille blev nr. 4 og Eva/Speedy blev nr. 8. Berit/Diva sluttede desværre af med en disk.
 
2007-11-11/12:15 LT
Så er vi ved at være klar til den individuelle finale. De små hunde er i gang med banegennemgangen. Finalebanen kan du ser her. Jeg er tilbage, når de små hunde har løbet :-)
 
2007-11-11/11:40 LT
Jeg har lige et par småkorrektioner til de individuelle resultater.
For mellemhundene viste det sig desværre, at jeg havde fået noteret resultaterne fra første løb forkert. Det betyder, at en finne fører konkurrencen, ca. 3 sek. foran Ann-Brit/Duddi.
Også for de store hunde har jeg en enkelt rettelse, idet Geir Grefstad/Bårdie har 5 fejl med sig, hvilket betyder, at Lis/Frøken ligger nr. 3, og Sarah/Simic nr. 6.
Lige nu holder vi frokostpause. Jeg er tilbage, når konkurrencen genoptages :-)
 
2007-11-11/11:25 LT
Så er de nordiske mestre kåret hos de store hunde.
Sverige blev nordiske mestre (5 fejl) efterfulgt af Danmark (10 fejl) og Finland (20 fejl). Desværre holdt bukseremmen ikke helt hjem for det store danske hold. Lis/Frøken lagde ud med endnu et fejlfrit løb. Sarah/Simic fik desværre en nedgangsfejl på balancebommen, Maibritt/Coy fik også en fejl, og Lone/Panik blev desværre disket, da Lone sendte Panik over forhindring nr. 12 fra den forkerte side. Lidt øv, når vi nu førte efter det første løb.
Individuelt får vi så vidt jeg kan regne ud også 3 store danske hunde i finalen. Lis/Frøken som nr. 4, Sarah/Simic som nr. 7 og Maibritt/Coy som nr. 9. Jenny Damm fører. Der er i alt 5 fejlfrie store hunde.
 
2007-11-11/11:05 LT
Så har vi de individuelle resultater for små og mellemhunde.
Hos de små hunde er Lilian/Mille (nr. 5), Berit/Diva (nr. 9) og Eva/Speedy (nr. 10) finalekvalificerede. Lilian og Berit har hver 5 fejl med sig. To hunde er fejlfrie inden finalen.
Hos mellemhundene er Ann-Brit/Duddi (nr. 1), Pia/Chip (nr. 3) og Dorthe/Djohs finalekvalificerede. To hunde er fejlfrie, og Ann-Brit/Duddi fører med ca. 2 sek.
 
2007-11-11/10:50 LT
Så har mellem hundene afsluttet deres andet løb.
Nordiske mestre blev DANMARK (1,59 fejl) efterfulgt af Finland (10 fejl) og Sverige. Norge blev nr. 4. Så fik vi i hvert fald et hold nordiske mestre med hjem. SUPERFLOT præstation af det danske hold.
Banen, som de små hunde løb kan I se her. Bemærk, at forhindring nr. 9 skulle tages fra den anden side på mellemhundenes bane.
 
2007-11-11/10:20 LT
Så har de små hunde afsluttet det andet løb.
Nordiske mestre for hold blev Norge (6,71 fejl) efterfulgt af Sverige (10 fejl) og Danmark (13,74 fejl). Finland, som førte efter det første løb, fik desværre 2 disk. Vi ønsker Norge tillykke med NM, og Sverige tillykke med sølvmedaljerne :-)
 
2007-11-11/09:45 LT
Så har de store hunde løbet første løb.
Konkurrencen føres af DANMARK (0 fejl) efterfulgt af Sverige (5 fejl) og Norge (15 fejl) og sidst ligger Finland (15 fejl). Individuelt føres konkurrencen af Jenny Damm/Elvis foran Sarah/Simic, Geir Grefstad/Bårdie NamNam og Lis/Frøken. Dette er dog ikke en helt retfærdig udgang på det første løb, da Elvis rent faktisk rev ned på muren. Dommeren så det imidlertid ikke, og da banefikseren havde rettet forhindringen, inden Jenny havde afsluttet sit løb, blev fejlen desværre ikke dømt. Den svenske FCI-repræsentant forsøgte ved klassens afslutning at få rettet denne fejl, men dommeren ville ikke ændre på resultatet. Det kan man så mene om, hvad man vil, men helt retfærdigt er det ikke.
Vi er nu i gang med banegennemgangen til de små hundes andet løb.
 
2007-11-11/09:15 LT
Så har mellem hundene løbet første løb.
Konkurrencen føres af DANMARK (1,59 fejl) efterfulgt af Finland (5 fejl) og Norge (10 fejl) og til sidst Sverige (10,41 fejl). Individuelt er Ann-Brit/Duddi og Dorthe/Djohs fejlfrie, Pia/Chip har 1,59 tidsfejl, mens Jesper/Indi desværre fik hele 15 fejl. Indi kom lidt vel hurtigt ud af starthullerne, og efter posen kom Indi så langt frem, at han faktisk fik hele 2 vægringer på forhindring nr. 4.
Banen, som alle 3 størrelser løber på, kan I se her.
 
2007-11-11/08:45 LT
Så har de små hunde løbet første løb.
Konkurrencen føres af Finland (5 fejl) efterfulgt af Norge (6,71 fejl) og Sverige (10 fejl) og til sidst Danmark (13,67 fejl). De individuelle resultater har jeg endnu ikke helt styr på, men for de af Jer, som måtte håbe på en dansk guldmedalje til Susanne/Unique, må jeg desværre skuffe. Unique blev disket da han tog næstsidste forhindring bagfra - ØV, ØV. Berit/Diva er bedst placerede dansker med et fejlfrit løb i tiden 41,69 sek.
Nu går vi igang med mellem hundene.
 
2007-11-11/07:45 LT
Godmorgen hjemme i Danmark. Det er tidlig morgen her i Helsingfors, men på trods af det, er arrangørerne i fuld gang med at gøre klar til dagens NM-konkurrence. Træningen er længe overstået, og den del af arrangementet får de finske arrangører ikke mange "hundepoter" for. Vi kan vist godt tillade os at benytte et udtryk som "koordineret kaos", da de finske arrangører havde valgt blot at flytte de 3 feltforhindringer ind midt på den springbane, som blev løbet til gårsdagens internationale stævne. Men vi kom igennem træningen uden uheld, og dermed kan vi konstatere, at alle er skadefri og klar til dagens udfordringer.
Åbningsceremonien starter lige om lidt. Samtidig har arrangørerne bygget den første AG-bane, og det ser umiddelbart ud som om, at deltagerne vil blive udfordret allerede fra første sekund. Vi vender tilbage, når konkurrencen går igang.
 

FREDAG og LØRDAG:

2007-11-10/21:30 LT
Så er dagen ved at være slut her i Helsingfors for de danske landsholdsdeltagere. Gallamiddagen er vel overstået, og lodtrækningen om startrækkefølgen til det første af morgendagens NM agilityløb er overstået.
Lodtrækningen resulterede i følgende startrækkefølge:
Små hunde:
Nr. 1 - Sverige, nr. 2 - Finland, nr. 3 - Danmark og nr. 4 - Norge. De danske hunde løber i rækkefølgen Lilian/Mille, Berit/Diva, Eva/Speedy og Susanne/Unique.
Mellem hunde:
Nr. 1 - Finland, nr. 2 - Norge, nr. 3 - Sverige og nr. 4 - Danmark. De danske hunde løber i rækkefølgen Pia/Chip, Dorthe/Djohs, Jesper/Indy og Ann-Britt/Duddi.
Store hunde:
Nr. 1 - Danmark, nr. 2 - Finland, nr. 3 - Sverige og nr. 4 - Norge. De danske hunde løber i rækkefølgen Lis/Frøken, Maibritt/Coy, Sarah/Simic og Lone/Panik.

Samlet set en ganske god lodtrækning, omend vi godt havde kunnet ønske os, at de store hunde ikke skulle lægge ud, men på den anden side kan man næppe allerede i første runde bruge de andre holds resultater til noget konstruktivt. Det er vist bare at give den gas, uden at give den alt for meget :-)

Dagens internationale agilitykonkurrence resulterede i følgende sammenlagte resultater for de danske landsholdsdeltagere:
Små hunde:
Lilian/Mille nr. 6, Susanne Unique nr. 13 og Laila/Loui nr. 19. Eva/Speedy og Berit/Diva fik ikke noteret et sammenlagt resultat. Susanne/Unique havde sammenlagt bedste tid i de 2 løb, så lidt ærgerligt med feltfejlen i agilityløbet.
Mellem hunde:
Ann-Brit/Duddi nr. 9, Jesper/Indi nr. 18. Dorthe/Djohs og Pia/Chip fik ikke noteret et sammenlagt resultat. Jesper/Indis sammenlagte tid havde rakt til en samlet 3. plads, ca. 1½ sek. efter vinderen.
Store hunde:
Maibritt/Coy nr. 5, Sarah/Simic nr. 11. Lis/Frøken, Anette/Zico og Lone/Panik fik ikke noteret et sammenlagt resultat.

Når vi nu snakker sammenlagte resultater skal I derhjemme vide, at ingen af deltagerne i dagens internationale konkurrence kunne blive finske champions. I Finland har man nemlig den regel, at man ikke kan vinde nationale CERT'er på internationale konkurrencer. Samtidig har man en anden regel som indebærer, at kun den sammenlagte vinder (d.v.s. AG og SP sammenlagt) kan vinde CACIAG, og dermed få muligheden for at blive INTAGCH. Lidt specielle regler - ikke mindst når man sammenligner med de danske ditto.

I øvrigt må I derhjemme undskylde, at meldingerne fra dagens konkurrence ophørte lidt pludseligt. Det skyldtes, at Maj-Brit og Jeres udsendte deltog i et 3½ time langt NKU-møde, med en i øvrigt ikke specielt ophidsende dagsorden. Det sker imidlertid ikke i morgen, hvor jeg vil være klar ved tasterne så snart åbningsceremonien er overstået omkring kl. 08:15 LT.

Slut for i dag, og på genhør i morgen :-)
 

2007-11-10/12:25 LT
Hej igen hjemme i Danmark. Så er vi ved at være færdige med mellemhundenes agilityløb.
Hos de små hunde blev Lilian/Mille bedst placerede dansker på en 6. plads efter et fint, fejlfrit løb ca. 1 sekund under banetiden.
Susanne/Unique gennemførte i bedste tid, men Unique "glemte lige" at sætte en pote i nedgangsfeltet på balancebommen. Men som Susanne selv udtrykte det - det var vist OK, da hun ikke selv var sikker på, at Unique havde fået sin "target" kommando.
Hos mellemhundene er Ann-Brit/Duddi p.t. bedst placerede dansker - desværre med en smule tidsfejl, da Duddi lige havde et par forhindringer undervejs, som skulle tilses inden Duddi løb videre. Jesper/Indi løb for så vidt et godt AG-løb, desværre med 2 nedgangsfejl. Godt at landsholdsdeltagerne får lejlighed til at træne , inden det
i morgen tidlig for alvor går løs til NM.
 
2007-11-10/10:55 LT
Så skulle der gerne være lidt nye billeder fra NM-hallen.
Find dem under "Mesterskaber/NM2007/NM billeder".
 
2007-11-10/10:30 LT
Konkurrencen er nu startet. De første 10 hunde har været i aktion, men endnu ingen danske. Første danske hund starter som nr. 35. De danske deltagere har fået et omklædningsrum lige uden for ringarealet, hvor hundene kan ligge i fred og ro, så vi må konstatere, at forholdene er i orden.
Husk i øvrigt på, at der er 1 times tidsforskel mellem Helsingfors og København. D.v.s. at tiden her i Helsingfors er 1 time foran tiden i København, så hvis vi heroppe skal være morgenfriske, og følge NM-konkurrencen fra første fløjt, ja så skal I derhjemme endnu tidligere op.
 
2007-11-10/10:00 LT
SÅ ER VI PÅ - FINLAND KALDER :-)
Det lykkedes - den trådløse internetforbindelse fra Energia Arena er i orden, og Jeres udsendte har fået adgang til netværket. Dermed kan I hjemme i Danmark se frem til løbende opdateringer fra NM 2007.
Alle er ved at være på plads her i hallen, og klar til dagens internationale agilitykonkurrencer. Vi starter i agility med små hunde efterfulgt af mellem og store. Der er ca. 50 deltagere i hver størrelse, så dagen bliver nok ikke så lang - heldigvis.
Vedr. selve NM-konkurrencen i morgen ligger det nu fast, at træningen starter kl. 07.00 - ja, I læste rigtigt. Åbningsceremoni og indmarch er planlagt til kl. 08.00, så hvis I vil være med fra start, skal I nok ikke blive liggende alt for længe.
 
2007-11-09/21:45 local time (LT)
Kære agilityentutiaster hjemme i Danmark :-)
I løbet af dagen i dag er deltagerne på det danske landshold og en lille håndfuld supportere ankommet her til Helsinki ad vand- eller luftvejen. Dagen er for de flestes vedkommende blevet brugt til at slappe af og lade op til weekendens agilityudfoldelser, som jo gerne på søndag skal krones med adskillige nordiske mesterskaber. Lørdag er "opvarmningsdag", hvor de finske arrangører afholder internationalt agilitystævne, og vi kan jo også dér håbe på flotte danske placeringer og mulige championater. Lørdag aften - kort efter afslutningen på dagens agilitystævne - afholdes den traditionelle gallamiddag for deltagere, officials og supportere, og mon ikke vi får os en hyggelig aften i selskab med vores nordiske "agilitybrødre".
Her til aften har vi alle spist middag sammen i hotellets restaurant. Maj-Brit havde ganske vist arrangeret fællesspisning på en restaurant i det nærliggende shoppingcenter, men p.g.a. vejret (meget regnfuldt), besluttede vi i fællesskab at blive på hotellet. Landsholdsdeltagerne har netop været samlet, og størrelsesvis udarbejdet målsætninger for søndagens NM-konkurrence. Humøret er højt, og alle glæder sig til weekendens agilitykonkurrencer.
I eftermiddags var nogle stykker af os en tur forbi hallen (Energia Arena), hvor weekendens konkurrencer skal afholdes. Det er er meget stor hal, med gode tilskuerfaciliteter, og gode muligheder for på nærmeste hold at følge deltagernes udfoldelser i konkurrenceringen.

Det er desværre endnu ikke afklaret, om det vil være muligt at holde ag-landsholdet.dk løbende opdateret fra hallen. Det vil vi imidlertid få styr på i løbet af lørdagen, og senest lørdag aften vil I her på hjemmesiden kunne læse, og NM 2007 dækkes "live" minut for minut, eller om I må lade Jer nøje med en sammenfattende beretning om det danske landsholds resultater, når NM 2007 er slut. Vi håber naturligvis på det første, men ...

Kig under alle omstændigheder forbi hjemmesiden i løbet af lørdagen. Hvis vi er heldige vil I allerede i løbet af dagen blive orienteret om, hvordan landsholdsdeltagerne klarer sig i løbet af lørdagens konkurrencer. På genhør :-)
 

Copyright © AG Landsholdet