ag-landsholdet.dk
den officielle hjemmeside for det danske agilitylandshold

VM 2006 "MINUT FOR MINUT"

08-10-2006/17:25
Kære alle hjemme i Danmark. Efter ca. 45 minutters sejrsfest for den nykårede DANSKE VERDENSMESTER, er det ved at være tid til at gøre status på VM 2006 i Basel.

Lad os først runde konkurrencen af for de store hunde individuelt:
VERDENSMESTEREN behøver jeg ikke at nævne mere. Den samlede vindertid var 72,36 sek, hvilket var 0,61 sek. foran nr. 2, Anna Eifert fra Ungarn, og yderligere 0,77 sek. foran sidste års verdensmester, Sylvia Vaanholt fra Tyskland.
I skal vide derhjemme, at Sarah og Simics vinderløb i en brøkdel af et sekund fik os alle i hallen til at holde vejret, da Simic "klikkede" på dobbeltspringet. Lykkeligvis blev overliggeren på sin plads, og dermed kunne Sarah og Simic løbe i mål til en YDERST fortjent VERDENSMESTERTITEL - Hold da k... hvor var det
STORT.

Billedet af den glade vinder kan I se på forsiden - efter hun langt om længe havde fået et øjebliks ro efter et utal af æresrunder i hallen, til publikums stående klapsalver.

Lige nu er vi her i hallen ved at gøre klar til præmieoverrækkelse og afslutningsceremoni. Den vil jeg tillade mig at følge sammen med de øvrige danske supportere, og jeg vil derfor slutte redaktionen her fra hallen for sidste gang. I løbet af aftenen i aften og de kommende par dage vil jeg forsøge at gøre status på alt det, som vi har oplevet her i Basel. Der vil også komme flere billeder i billedgalleriet, både fra Søren og Sarahs sidste løb, og ikke mindst fra den efterfølgende "jubelrulle" på halgulvet.
Jeg håber, at det har været muligt at sende bare lidt af stemningen her i St. Jakob-Arena i Basel hjem til Jer i stuerne i Danmark. Jeg håber ligeledes, at I fejrer den nye danske verdensmester på passende vis derhjemme, for her i Basel skal der i hvert fald være SEJRSFEST i aften.
Tak for nu :-))) - og på genhør med de sidste opdateringer fra VM 2006, når vi er hjemme i Danmark igen.
 

08-10-2006/16:05
Danmark har fået sin første
VERDENSMESTER i agility. Nærmere detaljer følger under afslutningsceremonien, for nu skal jeg ned på banen sammen med de andre danskere og fejre Sarah og Simic :-))))))
 
08-10-2006/15:40
De gjorde det sgu' -
desværre ikke :-( Søren og Zimba blev disket, da Zimba tog dobbeltspringet bagfra, lige inden han skulle op på balancebommen. Øv -øv -øv
Nu er der 24 hunde til vores - måske - kommende verdensmester skal på banen. Spændingen er næsten ikke til at holde ud, men hvis nogen kan gøre det fra spids - så er det Sarah og Simic :-))) Og skulle det lykkes er jeg sikker på, at taget løfter sig i St. Jakob-Arena.
 
08-10-2006/13:40
Peter og Max har som første danske ekvipage været på banen. De løb et ganske godt løb på den meget svære bane, som dog samlet resulterede i 10 banefejl og 1,13 i tidsfejl. Max havde en nedrivning på første spring i ABC-kombinationen, og derefter en vægring på hjulet. Sluttiden var 45,13 sek.
Vi er stadig i gang med de hunde, som blev disket i SP-løbet. Der er således fortsat ca. 80 ekvipager til, at Søren og Zimba skal på banen, så i den næste 1½ times tid vil der være stille her på linien. Vi høres ved, når vi kommer frem til de fejlfrie hunde.
 
08-10-2006/12:40
Her i Basel er stemningen høj. Schweiz har fået en verdensmester, og det kan høres på musikken her i hallen. Der danses og synges, og stemningen er bare helt i top.
AG-banen for de store hundes individuelle konkurrence er netop offentliggjort, og hvis Peter Kindles SP-baner var for lette, har han i hvert fald taget revance med den individuelle AG-bane. DEN ER SVÆR KOMMA MEGET :-(
Banen er 180 meter lang. Standard banetiden er 44 sek., svarende til 4,1 m/s. Max. banetiden er 70 sek.
Peter og Max starter i første gruppe som nr. 17, og derefter må vi vente yderligere ca. 90 hunde, inden Søren og Zimba skal på banen. Og så må vi jo ikke glemme, at Sarah og Simic slutter "ballet i Basel" - indtil da drømmer vi i hvert fald stadig om guld til Danmark. TÆNK HVIS DET LYKKES - SÅ BLIVER DER FEST :-)))
 
08-10-2006/12:00
Så fik vi afsluttet AG-løbet for de små hunde. Verdensmester blev Martin Eberle fra Schweiz i en samlet tid på 68,23 sek, efter et fantastisk flot AG-løb i 36,94 sek. TROR I LIGE AT HALLEN HER I BASEL KOGER :-))
Nr. 2 blev Svetlana Tumanova fra Rusland i en samlet tid på 71,76, og nr. 3 blev hhv. Svetlana Kreslina fra Letland og Daniel Schröder fra Tyskland, der begge løb i en samlet tid på 71,80 sek.
Susanne og Unique sluttede på en samlet 32. plads i en tid, som samlet havde rakt til 3. pladsen. Ærgerligt med de 10 fejl fra SP-løbet, men alt i alt en rigtig flot præstation af en så ung hund. Vi håber, at Susanne og Unique også vil være med næste år, for hvad kan det så ikke blive til :-))))
 
08-10-2006/10:55
Susanne og Unique har som sidste danske ekvipage afsluttet AG-løbet. Det blev til et kanonflot, kontrolleret og fejlfrit gennemløb i den flotte tid 37,15 sek. Susanne og Uniques samlede tid er så flot som 71,77 sek. Hvad kunne det ikke være blevet til, hvis de 2 fejl fra SP-løbet havde været undgået :-))) Men et rigtigt, rigtigt flot AG-løb.
 
08-10-2006/10:45
Berit og Diva har været i aktion som første danske ekvipage. Det blev til et ganske pænt gennemløb med i alt 10 fejl, og en tid på 45,30 sek. Diva fik hhv. en vægring på slalommen (ind fra den forkerte side) og en nedrivning.
Umiddelbart herefter løb Rasmus og Bluebee. Også de løb et ganske pænt løb, som endte med i alt 10 fejl (2 vægringer på hhv. slalom (gik ind i 2. port) og tunnellen under balancebommen) og en tid på 46,18 sek.
 
08-10-2006/10:25
Hvis resultatlisten fra SP-løbet lægges til grund for startlisten til AG-løbet, skal Berit og Diva starte som nr. 7, Rasmus og Bluebee som nr. 10, og Susanne og Unique som nr. 20.
 
08-10-2006/10:05
Så er banen til AG for de små hunde færdigbygget. En start, hvor springene står forholdsvis tæt, efterfulgt af en passage med godt flow, derefter en svær ABC-kombination efterfulgt af vippe med direkte indgang til slalom. Derefter en afslutning med godt flow, hvor hundene dog skal have en ekstra lille "krølle" efter balancebommen.
Banen er 182 meter lang. Standard banetiden er 44 sek., svarende til 4,15 m/s. Max .banetid er 67 sek. Umiddelbart set skal der løbes stærkt og med små buer, hvis hundene skal rundt inden for banetiden.
Banegennemgangen er netop indledt. Alle 3 danske ekvipager starter i første gruppe. Vi har desværre ikke fået en startliste, men vi vender tilbage så snart vi ved mere :-)
 
08-10-2006/09:55
Både under Jørgens og Tina Mettes AG-løb fik vi danskere i hallen spænding til det sidste.
Under Jørgens gennemløb valgte Toby endnu en gang at holde os "på pinebænken", da han valgte at blive inde i den første tunnel i meeeeget lang tid. Stor var glæden, da Toby valgte den rigtige vej ud :-)
Under Tina Mettes løb gik det rigtigt flot og flydende hele vejen rundt. Ved posen var Tina dog kommet lidt bagud, og da Chester kom ud, kiggede han først meget forelsket på det nærmeste spring. Tina fik drejet ham af, hvorefter han med lange øjne kiggede på slutspringet, inden han langt om længe besluttede sig for at tage det rigtige spring.

Konkurrencen er i mellemtiden afsluttet. Verdensmester blev Jari Soumalainen fra Finland i en samlet tid på 72,28. Nr. 2 blev Jennifer Cranck fra USA i en samlet tid på 72,50 sek., mens Patrick Krier fra Luxemburg blev nr. 3 i en samlet tid på 73,37 sek.
Tina Mette og Jørgen sluttede som hhv. nr. 8 (samlet tid 76,88 sek.) og nr. 9 (samlet tid 77,60 sek.). Et meget flot resultat for dem begge, når udgangspunktet var placeringer som hhv. nr. 22 og 31.
 
08-10-2006/09:15
Tina Mette og Chester har som sidste danske mellem ekvipage afsluttet AG-løbet. Det blev ligeledes til et fejlfrit gennemløb i en tid omkring de 41 sek. D.v.s. at Danmark p.t. indtager de 2 første pladser i konkurrencen, da Tina Mette er placeret som nr. 1 og Jørgen som nr. 2 :-)
 
08-10-2006/09:05
Jørgen og Toby har nu afsluttet deres AG-løb, og dermed også dette års VM-deltagelse. Det blev til et flot, fejlfrit gennemløb i en tid omkring de 40 sek. Løbet bringer den på en foreløbig 1. plads, ca. 2 sekunder foran nr. 2. Det bliver spændende at se, hvor længe det holder :-)
 
08-10-2006/08:55
Dorthe og Boban har netop afsluttet deres AG-løb. På en meget svær bane med utroligt mange svære passager lykkedes det desværre ikke for Dorthe at komme banen rundt. Boban blev disket ved forhindring nr. 10 (ABC-kombinationen), da Boban efter forhindring 10A valgte at tage hjulet (forhindring nr. 11). Inden da havde Boban også fået en nedgangsfejl på balancebommen.
Indtil videre er der ingen af de fejlfrie ekvipager fra springløbet, som er kommet fejlfrie gennem AG-banen, som med garanti nok skal kræve en del flere ofre, inden den sidste hund har løbet.
Jørgen og Toby er næste danske ekvipage på banen. Vi vender tilbage, så snart de har løbet.
 

08-10-2006/08:40
God morgen til alle hjemme i Danmark. Nu er vi ved at være på plads i St. Jakob-Arena, og klar til den sidste konkurrencedag ved dette års VM i agility - et arrangement, som de schweiziske værter skal have meget stor ros for.
Ovenpå gårsdagens lidt skuffende danske holdresultater, hvor:

  • Det lille hold opnåede en samlet 15. plads som 3. bedste nordiske nation (Sverige nr. 6 og Norge nr. 13),
  • mellem holdet opnåede en samlet 12. plads som 3. bedste nordiske nation (Finland nr. 1 og Norge nr. 3), og
  • det store hold opnåede en samlet 16. plads som 3. bedste nordiske nation (Sverige nr. 3 og Finland nr. 8),

håber vi at dagen i dag må bringe lidt flere resultater, som vi sammen kan glæde os over. Skuffelsen var ikke til at skjule blandt de danske landsholdsdeltagere på opsamlingsmødet i går aftes, men en god nats søvn har forhåbentligt "vasket tavlen ren" for alle, således at de kan starte på en frisk i dagens konkurrencer.
Med 5 fejlfrie danske hunde i de individuelle klasser, herunder ikke mindst Sarah og Simics førerposition, inden de individuelle AG-klasser, burde der da være chancer for nogle gode danske placeringer.

Dagens konkurrencer er allerede startet. I AG-individuelt for mellem hunde har de første ca. 15 hunde været i aktion. Første danske ekvipage i ringen i dag bliver Dorte og Boban, der starter som 1. fejlfrie par i klassen (om ca. 10 hunde.
Vi vender tilbage, når Dorte og Boban har været i ringen :-)))

 

07-10-2006/18:45
Så blev spændingen udløst. Kroatien blev fortjent verdensmestre, da de som det eneste hold lykkedes at gennemføre 6 fejlfrie holdløb. Den samlede tid blev på 201,61 sek. FLOT-FLOT :-)
Nr. 2 blev Spanien med i alt 5 fejl, og en samlet tid på 194,75 sek, og Sverige sluttede på en flot 3. plads med 5 fejl og en samlet tid på 199,11 sek. GRATTIS Sverige, der som den tredje nordiske nation tog medaljer ved dette VM.

Med disse ord slutter vi redaktionen her fra hallen i dag. De sidste opdateringer vil blive lavet hjemme på hotellet, så vi kan være klar til finaledagen i de individuelle klasser i morgen, hvor Danmark trods alt stadig har særdeles gode chancer for en medalje.
 
07-10-2006/18:35
Nu kan vi ikke vente længere. Det danske hold har afsluttet deres gennemløb, og Gitte lagde ud med et fejlfrit løb i 35,89 sek, d.v.s. en lille smule tidsfejl. Derefter var Sarah og Simic på banen, og det endte desværre med 5 fejl, da Simic løb udenom forhindring nr. 10. Kim sluttede af med en DISK, da Ready efter forhindring nr. 10 fortsatte ligeud, og tog forhindring nr. 15 bagfra.
ØV-ØV-ØV :-((((

Nu kan vi så bare håbe på, at Sverige holder deres øjeblikkelige medaljeplacering. Netop nu har Holland også lavet fejl, så Sverige bliver som minimum nr. 4.
 
07-10-2006/18:20
Sverige har lige været på banen. Vores svenske venner præsterede 3 fejlfrie løb, og med de 5 fejl, som de havde med sig fra AG-løbet i går, har de nu overtaget førstepladsen. Pyh hvor er det spændende !!!!!
 
07-10-2006/18:00
Her i Basel har vi lige holdt en kort pause i springkonkurrencen for de store hold. På nuværende tidspunkt har 21 af de i alt 31 hold afsluttet deres gennemløb, og p.t. fører Østrig med i alt 10 fejl og en samlet tid på 194,49 sek.
Vi der sidder her i St. Jakob-Arena kan næsten ikke holde spændingen ud. Skal det virkelig lykkes for det danske hold at komme på "skamlen". På vej op ad trappen ind til hallen talte jeg lige med Gitte, som fortalte, at målsætningen for de store hunde fortsat er sikkerhed frem for hurtighed. Det vil ganske vist kræve, at et af de 3 hold, som ligger foran Danmark, laver fejl, men med det vi har set hidtil for små og mellem hold er det absolut ikke usandsynligt, at dette kunne ske - og hvor ville det bare være STORT, hvis dagen skulle ende med en dansk medalje :-)))
 
07-10-2006/16:25
Nu er springbanen til de store hundes holdløb færdigbygget. Banen er 150 meter lang. Standard banetiden er sat til 34 sek., svarende til 4,4 m/s. Max. banetid er 55 sek.
Banen ser umiddelbart OK ud, set med danske øjne. Der er ikke nogle umulige passager, men dobbeltspringet ud i ingenting udgør måske banens vanskeligste moment. Afslutningen burde ikke volde de danske hunde nogen former for problemer.
Vi regner med, at konkurrencen går i gang ca. kl. 16:50 - HOLD DA OP HVOR BLIVER DET SPÆNDENDE :-)))
 
07-10-2006/16:00
Så fik vi kåret disse verdensmesterskabers andet hold verdensmestre.
Nr. 1 blev Finland med i alt 5 fejl, og en samlet tid på 204,34 sek. Nr. 2 blev Tjekkiet med i alt 5 fejl, og en samlet tid på 204,55 sek, mens Norge tog sig af broncemedaljerne med i alt 5 fejl, og en samlet tid på 216,3 sek.

ET STORT TILLYKKE TIL BEGGE VORES NORDISKE BRODERLANDE :-))))

Sverige, der inden springløbet lå på 2. pladsen, kiksede desværre totalt, og med en DISK sluttede de langt nede i rækkefølgen.
Danmark sluttede på 12. pladsen med 20 fejl i en samlet tid på 214,30 sek. En god afslutning kunne desværre ikke rette op på Jørgen og Tobys uheldige agilityløb.

Vi har her i hallen talt en del om, hvorfor det gik så uheldigt for Jørgen. Noget tyder måske på, at Jørgen lod sig distrahere af de danske tilskuere, da der gik et suk igennem os alle, da Toby blev dømt fejl på balancebommen. Jørgen selv var sikker på, at Toby havde fået feltet, og måske netop derfor var vores "følelsesudbrud" måske årsagen til, at Jørgen "tabte tråden", så Toby på den efterfølgende forhindring trak både en vægring og en nedrivning.

Nu vil vi i de næste ca. 1½ time krydse fingre og tæer, arme og ben og alt hvad der derudover kan krydses for det store danske hold, som skal i ilden og forsvare deres foreløbige 4. plads efter AG-løbet.
 
07-10-2006/15:25
Mellem holdet har netop afsluttet deres springløb. Og jeg skal love for, at de fik rejst sig. Tre flotte, fejlfrie gennemløb i tider omkring de 30 sek.
Præstationen bragte kortvarigt Danmark på førstepladsen, men umiddelbart herefter har både Spanien og Letland passeret Danmark, således at vi p.t. ligger nr. 3.
Vi vender tilbage, når slutresultatet foreligger.
 
07-10-2006/14:40
Så er vi klar til SP-hold for mellem hunde. Danmark starter som nr. 11. Husk, at det er her, vi skal holde med Sverige, der ligger på en foreløbig 2. plads efter AG-løbet.
Banen er bygget om. Forhindringerne står næste som da de små hunde løb, men rækkefølgen er en anden. Banelængden er 150 m. Standard banetiden er 34 sek., svarende til 4,3 m/s. Max. banetid er 53 sek.
I øjeblikket går det danske hold bane. Derefter er der endnu en banegennemgang, hvorefter konkurrencen starter.
Vi vender tilbage, når der er nyt :-)
 
07-10-2006/14:10
SP-hold for små hunde er slut, og de første verdensmestre ved dette VM er kåret.
Verdensmestre for hold (små hunde) blev Tjekkiet med 0 fejl og en samlet tid på 210,00 sek. Nr. 2 blev Schweiz med 5 fejl, og en samlet tid på 208,86, og nr. 3 blev Tyskland med 5 fejl, og en samlet tid på 210,18.
Danmark endte på en samlet 15. plads. Tre fejlfrie løb i SP-hold havde rakt til en 7. plads. Sverige blev bedste skandinaviske nation med en samlet 6. plads. GRATTIS SVERIGE :-)
 
07-10-2006/13:30
Det lille hold har nu afsluttet deres SP-løb - desværre med et nedslående resultat :-(((
Annett og Zari lagde ud i flot stil. Desværre blev Annett i tvivl om banen mellem forhindring nr. 15 og 16, med det resultat, at Zari tog et forkert spring. Resultat: DISK, og dermed slut på de danske håb om en forbedret placering.
Berit og Diva løb et pænt løb, men kom i mål med 5 fejl i en tid vel inden for banetiden.
Susanne og Unique sluttede af med et fejlfrit gennemløb. Ikke helt uden dramatik, da Susanne nær havde trådt på Unique inden forhindring nr. 11. Kun behændighed og held reddede Unique fra at blive løbet ned.
Konkurrencen føres p.t. af Schweiz, som ligger i spidsen med 5 fejl (fra AG-løbet) og en samlet tid på 208,86 sek., efter 3 meget flotte og hurtige springløb. Der resterer 7 hold i konkurrencen.
 

07-10-2006/12:50
Banen er nu ombygget til SP-hold for små hunde. Banen er 154 meter lang. Standard banetiden er 36 sek., svarende til 4,3 m/s. Max. banetiden er 55 sek.
Det danske hold har allerede afsluttet deres banegennemgang. De skal starte som hold nr. 12. Vi krydser fingre for 3 fejlfrie løb :-)
 

07-10-2006/11:00
Mellem holdet har afsluttet deres AG-løb.
Ann-Britt indledte med et flot, kontrolleret fejlfrit gennemløb. Duddi var rigtig tændt - rigtigt dejlig indledning.
Jørgen og Toby fik en god start, Desværre fik Toby en nedgangsfejl på bommen, og den blev straks fulgt op af en vægring og efterfølgende nedrivning på det næste spring. For det ikke skal være løgn, havde Toby også en nedrivning på muren, så alt i alt 20 fejl.
Tina Mette sluttede af med et fejlfrit, veldisponeret gennemløb.
Sammenlagt ligger Danmark lige nu på en 4. plads med 20 fejl og en samlet tid på 122,21 sek.
 
07-10-2006/10:10
har vi et uofficielt slutresultat fra AG-hold for små hunde.
Tyskland fører foran Tjekkiet og USA. I alt 7 hold var fejlfrie med alle 3 hunde.
Danmark ligger på en foreløbig 13. plads, så der skal nok meget "held i sprøjten", hvis det skal lykkes at få en madalje til de små hunde. Vi kan jo håbe på, at Mia sætter en teknisk svær springbane, som kræver "sine ofre" blandt konkurrenterne, som ligger foran Danmark.
Vi er nu ved at gøre klar til AG-hold for mellemhunde. Deres bane minder i sværhedsgrad meget om den, som de små hunde netop har løbet, så nu krydser vi fingre og tæer for det danske mellemhold.
Banen er 167 meter lang. Standard banetiden er 44 sek., svarende til 3,8 m/s. Max. banetiden er 75 sek. Det danske mellemhold starter som nr. 8 af i alt 26 hol
d. 
 

07-10-2006/09:05
Her halvvejs i AG-hold for små hunde, er Danmark fortsat godt placeret, idet vi p.t. ligger nr. 5. Tyskland fører fortsat, nu foran USA, som også har 3 fejlfrie hunde, og Sverige, som har beskedne 0,35 i tidsfejl med videre. Italien er nr. 4 med i alt 5 banefejl.
 

07-10-2006/08:40
Det lille hold har nu afsluttet deres AG-løb !
Annett med Zari lagde desværre ud med en vægring på slalommen, da Zari valgte at gå ind i første port fra den forkerte side. Resten af banen rundt gik det fint, og Zari kom i mål med 5 banefejl og en lille smule tidsfejl.
Berit med Diva løb et fejlfrit løb. Berit havde godt styr på Diva rundt på banen, men efter balancebommen holdt vi alle vejret et kort øjeblik, da Diva valgte at løbe bag om ryggen på Berit. De fik dog sammen reddet sig ud af situationen uden fejl, og kom i mål i en tid omkring 40 sek.
Susanne og Unique løb et rigtigt flot og kontrolleret løb. Kun i den sidste tunnel frygtede vi et øjeblik, at Unique ville komme ud af den forkerte ende, men det skete heldigvis ikke, så de kom i mål uden fejl i en tid omkring de 38 sek.
Samlet blev resultat en tid på 124,88, med 6,49 fejl.

Umiddelbart inden det danske hold løb Tyskland 3 fejlfrie løb, så de fører p.t. konkurrencen. Lige efter det danske hold løb Italien, som kom igennem med 5 banefejl, så Danmark er p.t. placeret som nr. 3. Vi krydser fingre for det videre forløb.

 
06-10-2006/22:40
Dagen endte næsten ligesom den var startet. Ved afslutningen på AG-hold konkurrencen lå det danske hold (store hunde) på en samlet fjerdeplads, kun overgået af Kroatien (nr. 1), Slovenien (nr. 2) og Holland (nr. 3). Et rigtigt flot udgangspunkt for de afsluttende hold-springløb i morgen.

Alt i alt må dagen i dag betegnes som en dansk succesdag. 8 ud af 12 løb fejlfrie, ingen løb med tidsfejl, og selv Susanne og de tre diskvalificerede ekvipager kan - når de går i seng i aften - se sig i spejlet og være deres indsats bekendt. I agility er det som bekendt de små detaljer, som gør den store forskel, og såvel Susanne som alle tre diskede ekvipager var utroligt tæt på, at det var gået rigtigt godt - men i stedet gik rigtigt skidt :-(
Her til aften har landsholdet været samlet til en kort opsummering af dagens bedrifter, og alle de hilsner, som vi har modtaget hjemmefra pr. e-mail, er blevet læst op - nogle af dem til stor fornøjelse og store grin blandt alle.
Deltagerne tilkendegav under opsummeringen, at banerne, der havde været løbet på i løbet af dagen, havde haft en meget varierende sværhedsgrad. Generelt var der tilfredshed med de store hundes SP-bane, hvorimod SP-banerne til mellem og små hunde generelt blev omtalt som værende for lette. AG-hold banen blev generelt heller ikke vurderet som værende tilstrækkeligt svær, på trods af at kun 5 hold ud af 32 slap fejlfrit igennem med 3 hunde.

Efter en lang dag slutter vi hermed redaktionen, og tager et velfortjent hvil, inden vi igen i morgen tidlig er klar til en ny og spændende konkurrencedag.
Mange hilsner til Jer alle hjemme i Danmark fra landsholdslejren i Basel :-)))))
 
06-10-2006/19:50
Så er AG-hold konkurrencen ved at være til ende. 26 hold af de i alt 32 har nu været i aktion, og vi kan glæde Jer alle hjemme i Danmark med, at de store hunde fortsat ligger på medaljeplads. Lige nu ligger vi på tredjepladsen, kun overgået af Holland (nr. 2) og Kroatien, som løb tre fejlfrie løb i en samlet tid på 106,43. D.v.s., at det danske hold har 5,18 sek., som skal hentes i springløbet, hvis det kroatiske hold skulle finde på at løbe fejlfrit igen.
Nu vil vi takke af her fra hallen i dag. Når vi kommer tilbage til hotellet vil vi lægge de sidste resultater ud her på hjemmesiden, og vi vil også opdatere billedarkivet med billeder fra dagens præstationer.
 
06-10-2006/18:35
Så har det store hold været i aktion. TRE FEJLFRIE GENNEMLØB - hvad siger I så :-)
Gitte lagde ud med et flot, kontrolleret gennemløb i tiden 41,89. Ikke de store svinkeærinder, og rigtig flot handling på de svære dele af banen.
Sarah fortsatte i samme stil, som hun startede dagen. Løb et kanonløb i tiden 33,83 sek. Hvor ser det legende let ud, når hun og Simic løber :-)
Kim skulle som den sidste forsøge at gøre de to andre kunsten efter, og gamle Ready svigtede ikke. Sluttiden blev på flotte 36,09 sek. Han kan endnu, den gamle hund.
Samlet tid 111,61 sek. og 0 fejl. Det lover godt for springløbet i morgen.

Umiddelbart efter Danmark har Holland løbet 3 fejlfrie gennemløb i en samlet tid på 109,04 sek., så indtil videre ligger vi nr. 2 i holdkonkurrencen for store hunde.
 
06-10-2006/18:15
Så fik vi slutresultatet for de små hunde. Susanne med Unique er placeret som nr. 51 ud af i alt 70 startende hunde. Øv-øv, nu gik det lige så godt.
Imens er banen blevet bygget om til AG-hold for store hunde. Banen er 170 meter lang. Standard banetiden er sat til 43 sek., svarende til 3,95 m/s. Max. banetid er sat til 66 sek. Det store hold har allerede afsluttet deres banegennemgang, og Gitte var lige forbi, og tilkendegav, at hun syntes at banen var OK, med nogle enkelte svære monenter omkring forhindring 12-14 og igen forhindringerne 16 og 17.
Nu krydser vi alle fingre for, at dagen skal slutte lige så stort, som den begyndte :-)

I øvrigt tak for alle de hilsner, som vi har modtaget via e-mail. De varmer, og vil blive videregivet til landsholdet, når vi alle er samlet til spisning i aften.
 
06-10-2006/17:10
Alle tre danske ekvipager med små hunde har nu været i aktion.
Rasmus og Bluebee blev disket, da Bluebee vægrede muren (forhindring nr. 14), og derefter tog det næste spring i stedet for. Indtil da et pænt fejlfrit løb med en enkelt "feberredning" efter forhindring nr. 7.
Berit og Diva blev disket da Diva vægrede forhindring nr. 4, og i stedet fortsatte over forhindring nr. 5. Øv-øv-øv.
Susanne og Unique løb i en tid på 34,62 sek. Desværre med i alt 10 fejl (en vægring på tunnellen (forhindring nr. 2) og en nedrivning på forhindring nr. 15B. Et OK løb, men det rækker nok næppe til en top-10 placering.
 
06-10-2006/16:30
Vi har lige været inde at checke vores e-mail-adresse til vm-hilsner. Kan det virkelig passe, at det kun er Annette Dalgaard, som har fundet anledning til at sende hilsner til de danske ekvipager i Basel ????
 
06-10-2006/16:15
Så fik vi slutresultatet for mellem hundene. Springklassen blev vundet af den regerende verdensmester Silvia Trkman fra Slovenien i en tid på 32,04 sek. De danske ekvipager er placeret som følger:
Tina Mette og Chester som nr. 22.
Jørgen og Toby som nr. 31.
Dorte og Boban som nr. 44.
I alt 44 hunde ud af 67 gennemførte banen fejlfrit.
I mellemtiden er banen blevet ombygget til små hunde. Banen ligner meget den, som mellemhundene løb på, men der er dog ændret lidt på dele af banen. Banen er 153 meter lang. Standard banetiden er 36 sek., hvilket svarer til 4,25 m/s. Max. banetiden er ligesom de foregående 60 sek.
De tre danske ekvipager i lille klasse starter næsten lige efter hinanden. Rasmus som nr. 42, Berit som nr. 46 og Susanne som nr. 50. Vi skal nok forsøge at holde Jer opdateret på resultaterne, så hurtigt det lader sig gøre :-)
 
06-10-2006/15:10
Så er det Tina Mette og Chesters tur. Resultatet blev et fejlfrit gennemløb i tiden 35,82 sek., hvilket på nuværende tidspunkt rækker til en 14. plads. Chester var lige som Toby meget lang tid om at komme ud af den sidste tunnel, hvilket nok kostede imellem 1 og 1½ sek. Ellers et fint løb, og vi kan da prale af, at alle 3 danske ekvipager har løbet fejlfrit.
Slutresultatet for de store hunde placerede i øvrigt Søren med Zimba på en samlet 27. plads, 3,42 sek. efter Sarah og Simic på førstepladsen. I alt 43 store hunde er fejlfrie efter springløbet.
 
06-10-2006/14:55
Springbanen for mellemhundene er 164 meter lang. Standard banetiden er fastsat til 39 sek., hvilket svarer til 4,2 m/s. Max. tiden er sat til 60 sek.
Jørgen og Toby har lige afsluttet deres banegennemløb. Fejlfrit i en tid på 37,01 sek., hvilket p.t. rækker til en 15. plads. Specielt den sidste del af banen kostede tid, ikke mindst fordi Toby blev meeeeget længe inde i den sidste tunnel. Men alt i alt et godkendt løb. Bedste tid indtil videre er 32,57 sek., sat af canadieren Lucie Dessureault.
 
06-10-2006/14:25
Så fik vi afsluttet de store hunde, og hvilken dansk succes :-) Sarah og Simic er
verdens bedste springekvipage med en tid på 33,59 sek. 0,29 sek. efter følger Sylvia Vannholt fra Tyskland, og på tredjepladsen ligger Anna Eifert fra Ungarn 0,56 sek. efter Sarah. Søren og Zimba endte omkring nr. 23. Det endelige resultat følger, så snart vi har modtaget resultatlisten.
Imens er banen bygget om, og mellemhundene har gået banegennemgang. Konkurrencen er netop startet, og det på en noget anderledes bane end den, som de store hunde løb på. Der er knap så mange fælder, og forhindringerne er også placeret med større afstand end da de store hunde løb.
Efter de første fire hunde er alle således fejfrie inden for standardbanetiden. Første danske ekvipage er Dorte og Boban, der starter som nr. 9. De har netop afsluttet deres banegennemløb med et fejlfrit løb i tiden 38,99 sek., hvilket placerer dem på en foreløbig 8. plads. Det var generelt et pænt løb, men Boban fik især på den sidste del af banen nogle store buer, og så løber tiden jo som bekendt hurtigt. Men helt klart en godkendt præstation :-)
 
06-10-2006/12:55
Søren og Zimba har været på banen som sidste danske ekvipage som nr. 98. De løb et fejlfrit løb i tiden 37,03 sek., hvilket p.t. rækker til en 21. plads. Der var et par små skønhedsfejl undervejs, men alt i alt et flot gennemløb, som betyder at de fortsat er med helt fremme i konkurrencen.
Der resterer nu kun ca. 25 hunde, heriblandt vores svenske veninde Jenny Damm med Elvis. Stillingen i toppen er nu, at Sarah fører foran en tysker, og med en ungarer på tredjepladsen. Det ser med andre ord rigtigt lovende ud :-))))
 
06-10-2006/12:25
Så har Peter og Max været i aktion som nr. 83. Det blev desværre til en DISK, da Max valgte posen i stedet for spring nr. 14B. Indtil da havde de løbet er rigtigt flot løb, hvor Peter havde haft rigtig godt styr på Max, og hjulpet ham, således at buerne blev så minimale som muligt.
Lige inden Peter løb tyskeren Lisa Germann i en tid på 34,49 sek., så hun indtager nu tredjepladsen foran Lesley Olden.
 
06-10-2006/12:15
Så har 78 hunde været på banen. Sarah og Simic er fortsat i spidsen. Nr. 2 er tyskeren Sylvia Vaanholt i tiden 33,86, og Lesley Olden er nu henvist til tredjepladsen.
 
06-10-2006/11:35
Så har Sarah og Simic været på banen. Simic løb et helt perfekt fejlfrit løb i tiden 33,59 sek, og dermed ligger de på en foreløbig FØRSTEPLADS. Sarah og Simic var de første, som slog Lesley Olden, som derfor nu ligger nr. 2. Hold da op hvor er vi glade i den danske lejr :-)))))
 
06-10-2006/11:10
Nu er konkurrencen i gang. De første 25 hunde har været på banen, og konkurrencen føres p.t. af englænderen Lesley Olden i en tid på 34,86 sek. Der er 8 fejlfrie hunde blandt de første 25.
 
06-10-2006/09:55
Nu er banegennemgangen for første gruppe af de store hunde startet. Banen er 172 meter lang. Standard banetiden er fastsat til 39 sek., hvilket svarer til 4,4 m/s. Max. tiden er sat til 60 sek. Umiddelbart set er det en OK bane, som dog kræver meget tæt kontrol med hunden både i starten og ca. midtvejs på banen. Så snart banetegningerne bliver offentliggjort på den officielle hjemmeside, vil vi forsøge at gøre dem tilgængelige i billedarkivet.
 
06-10-2006/09:30
Så har vi fået den endelige startrækkefølge for de danske hunde i de individuelle springklasser.
For de STORE HUNDE starter Sarah som nr. 48, Peter som nr. 83 og Søren som nr. 99.
For MELLEM HUNDE starter Dorte som nr. 9, Jørgen som nr. 33 og Tina som nr. 47.
For de SMÅ HUNDE starter Rasmus som nr. 40, Berit som nr. 44 og Susanne som nr. 49.
Banen til de store hunde er nu færdigbygget, og arrangørerne er ved at gøre klar til banegennemgang.
Jeg glemte lige at skrive, at den detaljerede tidsplan kan ses på den officielle VM hjemmeside. Den individuelle springkonkurrence for store hunde starter kl. 10:30, for mellem hunde kl. 13:30, for små hunde kl. 15.25 og AG-hold for store hunde kl. 17:25. 
 
06-10-2006/09:15
Så er indmarch og åbningsceremoni afsluttet, og arrangørerne er ved at gøre klar til den første konkurrence.
Indmarchen forløb fint. De danske deltagere så glade og koncentrerede ud, og ingen af hundene så ud til at være påvirket af støjen i hallen.
Fra supporterne blev der vinket med de danske flag og hujet og piftet på behørig vis. Under udmarchen blev deltagerne akkompagneret af et schweizisk alpehornsorkester. Alt i alt en meget flot og stilfuld åbning på det 11. FCI agility-VM.
I selve konkurrencerne deltager i alt 34 nationer med i alt ca. 360 hunde. Nu gælder vi os til at se rigtig flot agility i de næste 3 dage.
 
06-10-2006/08:15
God morgen til Jer alle hjemme i Danmark :-)
Klokken har netop passeret 08:00, og såvel landshold som supportere er samlede i St. Jakob-Arena, klar til den første konkurrencedag. Lige nu venter vi på, at den fælles indmarch skal begynde. Vi glæder os alle til at se de danske hunde, som i år vil være iført kreationer fra den berømte "hundetøjsdesigner" Jeanette Hansen. Billeder fra indmarchen følger senere.
Selve konkurrencen indledes ca. kl. 09:45 med spring individuelt for store hunde. Så snart vi kender de danske hundes endelige startnumre vender vi tilbage.
 
05-10-2006/13:30
Så er dyrlægekontrol og træning vel overstået. Alle hundene blev ved dyrlægekontrollen erklæret "fit for fight" - dette på trods af, at en enkelt landsholdsdeltager havde glemt hundepasset i Danmark. Maj-Brit "Hyacint" Crone trådte dog endnu en gang i karakter, og oplyste meget bestemt dyrlægen om, at danskerne jo havde kopier af hundepassene med, da det jo var det, som arrangørerne havde forlangt på forhånd. Således oplyst accepterede dyrlægen, at hundene kunne godkendes med baggrund i kopierne, og derfor blev det manglende pas aldrig noget problem :-)
Den efterfølgende træning forløb også godt. Alle hundene var på gulvtæppet, og set udefra virkede det som om, at de alle sammen stod rigtig godt fast på kunstgræstæppet. Både Kim og Søren tilkendegav, at deres respektive hunde endog var særdeles tændte - uden dog at være overtændte - så det tegner umiddelbart lovende. Berit havde lidt svært ved selv at stå fast på tæppet, så hun skal nok på shopping i løbet af eftermiddagen for at finde et par nye løbesko.
Alle kom således fra træningen med en positiv oplevelse. "Kanonfotograf" Claus har taget en masse billeder under træningen, og disse vil blive lagt på hjemmesiden senere i dag, således at I alle derhjemme kan få et indtryk af både hal, underlag og koncentrerede danske landsholdsdeltagere.
Resten af eftermiddagen er til landsholdsdeltagernes egen disposition. Kl. 18.00 mødes deltagere og supportere til fællesspisning på vores italienske "stam-restaurant", og efter aftensmaden vil deltagerne i de enkelte størrelser så mødes, og træffe de endelige aftaler for hvordan de indbyrdes skal støtte hinanden under de næste dages konkurrencer.
 
05-10-2006/10:30
Så er landshold og supportere samlet i hallen. Tilskuerpladserne er rigget til med dannebrogsflag og guirlander, så ingen kan længere være i tvivl om, hvor de danske deltagere og supportere holder til :-)
Turen herud forløb næsten problemløst, men en enkelt landsholdsdeltager fik dog sved på panden, da vedkommende måtte løbe efter sporvognen efter en glemt taske - indeholdende hundepas, stambog m.v. Episoden endte dog lykkeligt, og taske og ejermand er nu genforenede, med indholdet af tasken intakt.
I hallen er der trådløs internetforbindelse, og dette skulle gerne medføre, at I derhjemme kan få næsten "live" updates, når de danske deltagere er i aktion. Nu venter så dyrlægekontrollen og den efterfølgende træning, som starter kl. 11:48. Nyheder og billeder fra hallen følger, så snart træningen er overstået.
 
04-10-2006/17:30
Så er alle landsholdsdeltagerne ankommet til Basel. Gitte og Annett ankom som de sidste her til morgen, og alle er ved godt mod, og fyldt med forventninger/spænding til de næste fire dages træning og konkurrencer.
Her til formiddag har alle deltagerne været på visit i St. Jakob-Arena. Her var arrangørerne stadig i gang med at klargøre gulvet der skal løbes på, men vi nåede dog at se, at kunst-græstæppet - som i øvrigt ser ganske fornuftigt ud på afstand - skal ligge på et træpladegulv, som er lagt direkte oven på isen (det er jo en skøjtehal, som VM i år skal afholdes i).
Selve hallen har plads til mellem 3000 og 4000 tilskuere. Der er et godt udsyn til selve konkurrencearealet fra alle tilskuerpladser, og på den ene endevæg er der placeret en storskærm på ca. 25 x 10 meter, som vi lige nåede at se blive afprøvet. Det ser ud som om de har styr på det - de Schweizere :-)
Der har også været tid til lidt shopping. Tæt på hallen ligger der et stort butikscenter, hvor det også er muligt at købe lidt at spise - til fornuftige priser. Så slipper vi da for at leve af pølser og pommes frites hele weekenden.
Her til aften tager landsholdsdeltagere og supportere sammen ud at spise, og så er det ellers tidligt til ro, således at vi alle kan være klar til torsdag, hvor landsholdsdeltagerne mødes kl. 10.00 i hallen forud for dyrlægekontrol og træning.
 
03-10-2006/22:00
Størsteparten
af landsholdet er i løbet af dagen og aftenen ankommet til hotellet i Basel.
Alle har haft en god tur hermed, og trafikken på de tyske autobahns har været overkommelig (det viste sig, at det var tysk helligdag i dag, så lastbilerne havde kørselsforbud).
Onsdag skal dels bruges på et besøg i St. Jakob-Arena, og resten af dagen har landsholdsdeltagerne på egen hånd.
Vi håber selvfølgelig at kunne bringe nyt, når vi har været på gæstevisit i hallen :-) Mange hilsner til Jer alle hjemme i Danmark.
 
30-09-2006/12:50
Selve programmet for VM 2006 og de foreløbige startlister for både hold og individuelt kan læses i deres helhed på den officielle VM hjemmeside. Bemærk, at alle deltagere indtil videre figurerer i startlisterne som individuelle deltagere, hvorfor udfald i de endelige startlister må forudses.
De danske VM-deltagere skal "i ilden" som følger:

TORSDAG 5 OKT 2006
Dyrlægekontrol i tidsrummet 10.45 - 11.01
Træning i St. Jakob-Arena i tidsrummet 11.48 - 12.05
Landsholdledermøde i tidsrummet 17.30 - 18.00

FREDAG 6 OKT 2006
Indmarch og åbningsceremoni i tidsrummet 08.15 - 09.30
Dagens konkurrencer starter ca. kl. 09.45. Følgende konkurrencer afvikles:
Spring individuelt - store hunde (foreløbig startrækkefølge) - Sarah/Simic nr. 62, Peter/Max nr. 102, Søren/Zimba nr. 124. Dommer: Mia Laamanen
Spring individuelt - mellem hunde (foreløbig startrækkefølge) - Dorte/Boban nr. 17, Jørgen/Toby nr. 59, Tina Mette/Chester nr. 76. Dommer: Peter Kindle
Spring individuelt - små hunde (foreløbig stratrækkefølge) - Rasmus/Bluebee nr. 64, Berit/Diva nr. 70, Susanne/Unique nr. 76. Dommer: Peter Kindle
Agility hold - store hunde - Danmark nr. 3. Dommer: Mia Laamanen.

LØRDAG 7 OKT 2006
Dagens konkurrencer starter kl. 08.00. Følgende konkurrencer afvikles:
Agility hold - små hunde - Danmark nr. 4. Dommer: Peter Kindle.
Agility hold - mellem hunde - Danmark nr. 8. Dommer: Peter Kindle.
Spring hold - små hunde - Dommer: Mia Laamanen.
Spring hold - mellem hunde - Dommer: Mia Laamenen.
Spring hold - store hunde - Dommer: Peter Kindle.

SØNDAG 8 OKT 2006
Dagens konkurrencer starter kl. 08.00. Følgende konkurrencer afvikles:
Agility individuelt - mellem hunde - Dommer: Mia Laamanen.
Agility individuelt - små hunde - Dommer: Mia Laamanen.
Agility individuelt - store hunde - Dommer: Peter Kindle.
Indmarch, præmieoverrækkelse og afslutningsceremoni starter ca. kl. 16.15
 
28-09-2006/21:20
Umiddelbart op til og ikke mindst under selve VM i Basel er det vores hensigt at anvende denne hjemmeside til løbende at berette om primært de danske landsholdsdeltageres forberedelser til samt resultater m.v. under selve VM.
Dagens beretninger vil indledningsvis blive bragt her på siden efterhånden som dagen skrider frem (med angivelse af dato (DD-MM-YYYY) og klokkeslet (HH:MM)). Når dagen er omme vil alle delberetningerne blive samlet på den til dagen hørende underliggende side, således at vi kan gøre klar til næste dags begivenheder.

MED ANDRE ORD - HVIS DU VIL VÆRE MED PÅ NÆRMESTE HOLD, ER DET HER DET SNER´ :-)

Copyright © AG Landsholdet