ag-landsholdet.dk
den officielle hjemmeside for det danske agilitylandshold

VM 2007 "MINUT FOR MINUT"

2007-10-01/20:00
VM i agility 2007 er et afsluttet kapitel :-) Slutningen kunne ikke være skrevet bedre med guldmedaljer til de danske store hunde. Det var en fornøjelse at være tilskuer til, og mon ikke mangen en dansk supporter og deltager kneb en tåre, da "Der er et yndigt land" tonede ud gennem højttalerne i OL-amfi i Hamar.

Nu er vi hjemme igen. Mætte på agilityoplevelser, men samtidig med mod på nye begivenheder, som kan bringe danske agilityudøvere i fokus. "Oprydningen" er i fuld gang, og du kan læse den samlede beretning "minut for minut" fra dette års verdensmesterskab nedenfor.

Status på det danske landsholds præstationer:
Sammenlagt må resultatet betegnes som "GODKENDT".
Vi fik et hold store hunde med hjem som verdensmestre. Vi var med i opløbet i holdkonkurrencen for de små hunde, og mellemhundene viste med deres flotte præstation i springløbet, at misserne under agilityløbet (lidt for mange individuelle fejl) var en "smutter".
Individuelt havde vi vel nok efter førstedagen sat næsen op efter en podieplacering for mellemhunde (Jesper/Indi), men de små marginaler var ikke med dem, da det virkelig gjaldt. Ann-Brit/Duddi gjorde hvad de kunne, satsede til sidst og missede det fejlfrie AG-løb, som havde kunnet bringe dem i top-ti. Jannie/Cody havde bare ikke marginalerne på deres side individuelt - bedre held næste gang :-)
For de små hunde fik Lilian/Mille en fortjent 10. plads efter 2 fejlfrie løb. Susanne/Unique lykkedes ikke i den individuelle konkurrence, men fik i holdløbene vist, hvilket fantastisk potentiale denne ekvipage har - bliv ved, det skal nok lykkes.
For de store hunde havde vi vel nok sat næsen op efter lidt bedre placeringer, men igen var det kun marginaler, der skilte Lis/Frøken (sammenlagt nr. 36) og Sarah/Simic (sammenlagt nr. 27) fra placeringer i top-10. Sarah/Simics sammenlagte tid havde faktisk rakt til en samlet 8. plads, hvis de havde været fejlfrie i AG-løbet, og Lis/Frøken havde nok også uden deres vægring kunnet placere sig i top-10. Maibritt/Coy fik to gennemførte individuelle løb med lidt skønhedspletter i dem begge, og skønhedspletter er der ikke plads til, når verdens bedste agilityhunde er samlet til VM. Søren/Simba rejste sig flot efter deres DISK i det indledende individuelle løb, og resten af deres VM var flot. Kurt var til VM med Saga for første gang, og til dem er der vel kun at sige - bedre held næste gang.

I løbet af denne uge bliver hjemmesiden opdateret med massevis af billeder. Samtidig vil I også modtage et tilbud om at købe en DVD med ca. 3 timers videooptagelser fra VM2007, herunder ikke mindst alle de danske hundes løb - så kig forbi i ugens løb, hvis VM2007 skal forlænges et par dage.
 

SØNDAG:

2007-09-30/16:25
Så er hallen her i Hamar ved at være gjort klar til afslutningsceremoni og præmieoverrækkelse. Hvor bliver det dejligt igen i år at høre den danske nationalmelodi, når det danske hold med store hunde skal op at hente deres velfortjente 1. præmie.

Hvis jeg skal forsøge her, hvor tingene er i frisk erindring at gøre en kort status på den danske indsats ved VM2007, må jeg sige at resultatet sammenlagt er "GODKENDT".
Vi får et hold store hunde med hjem som verdensmestre. Vi var med i opløbet i holdkonkurrencen for de små hunde, og mellemhundene viste med deres flotte præstation i springløbet, at misserne under agilityløbet var en "smutter.
Individuelt havde vi vel nok efter førstedagen sat næsen op efter en podieplacering for mellemhunde (Jesper/Indi), men de små marginaler var ikke med dem, da det virkelig gjaldt. For de små hunde fik Lilian/Mille en fortjent 10. plads efter 2 fejlfrie løb. For de store hunde havde vi vel nok sat næsen op efter lidt bedre placeringer, men igen var det kun marginaler, der skilte Lis/Frøken (sammenlagt nr. 36) og Sarah/Simic (sammenlagt nr. 27) fra placeringer i top-10. Sarah/Simics sammenlagte tid havde faktisk rakt til en samlet 8. plads, hvis de havde været fejlfrie i AG-løbet, og Lis/Frøken havde nok også uden deres vægring kunnet placere sig i top-10.

Nu vil jeg lukke redaktionen for i år her fra Hamar, og følge afslutningen sammen med de øvrige danske supportere. Kig forbi hjemmesiden i de kommende par uger, hvor vi vil lægge endnu flere billeder ud fra årets VM i agility. Tak fordi I læste med derhjemme - det har lige som sidste år været sjovt at holde Jer opdateret om begivenhederne her i Hamar. Jeg takker af, og håber, at I har fundet det værd at følge med på ag-landsholdet.dk. Tak for i år :-))))
 
2007-09-30/15:45
Den nye verdensmester blandt de store hunde er fundet. Verdensmester blev Sandra Ulmer fra Schweiz i en samlet tid på 64,14 sek. Nr. 2 blev Florian Cerny fra Tyskland i tiden 65,22 sek. og nr. 3 blev Svetlana Tumanova fra Rusland i tiden 65,42.
Det er værd at bemærke, at vinderen var placeret som nr. 10 efter springløbet, nr. 2 var placeret som nr. 15, og nr. 3 var placeret som nr. 24. Endnu en gang var det de deltagere, som kom fra "baghjul", som lykkedes i den sidste ende.
Jeg kan ikke lige overskue de danske slutplaceringer, men dem vender jeg tilbage til under afslutningsceremoni og præmieoverrækkelse.
 
2007-09-30/15:10
Lis/Frøken afsluttede den danske deltagelse ved VM2007 med et pænt, veldisponeret løb, som desværre indbragte dem 5 fejl (vægring), da Frøken valgte at løbe imellem forhindring nr. 7 og 8 i stedet for at tage springet (nr. 8). Alligevel kom de i mål inden for banetiden i en tid på 35,96 sek.
Dermed ligger det fast, at Sarah/Simic bliver bedst placerede store danske hund, fulgt af Lis/Frøken og Maibritt/Coy.
Norske Thomas Thiesen er fortsat placeret som nr. 2 efter en ungarsk deltager.

Nu vil jeg tillade mig at læne mig tilbage i stolen og nyde resten af de store hundes løb. Jeg vender tilbage, når AG-klassen er afsluttet.
 
2007-09-30/15:00
Sarah/Simic er ikke længere verdensmestre. Sarah løb et fantastisk flot løb i tiden 33,63 sek. Desværre fik Simic en nedgangsfejl på A'et, og dermed ligger det fast, at Sarah ikke kan genvinde det individuelle VM, som hun vandt i 2006.
På en foreløbig 1. plads ligger norskeThomas Thiesen/Kito i en samlet tid på 66,91 sek. Det bliver spændende at se, hvor langt den rækker :-)
 
2007-09-30/14:35
Så er vi nået med i rækken af de fejlfrie hunde fra det individuelle springløb. Her, hvor der resterer 50 hunde i konkurrencen, har vi endnu ingen, som har 2 fejlfrie løb. Den største udfordring for deltagerne her i AG-løbet er banetiden, som kun meget få hunde (deriblandt Søren/Zimba) har formået at honorere. Derudover bliver der dømt mange nedgangsfejl på balancebommen - specielt blandt de ekvipager, som højrehandler denne, idet hundene bliver trukket skævt af nedgangen.
 
2007-09-30/14:05
Maibritt og Coy afsluttede deres deltagelse i VM2007 med 10 banefejl og en tid på 41,62 sek. (5,62 i tidsfejl). Maibritt blev slået lidt ud af rytmen, da Coy valgte at vende rundt inde i den første tunnelindgang, hvilket resulterede i en vægring. En nedrivning på forhindring nr. 8 gav de næste 5 fejl, og fra slalommen og hjem virkede det mest af alt som om Maibritt blot skulle have Coy sikkert med hjem. To gennemførte individuelle løb er vel en godkendt præstation, om end en fejl eller to mindre havde pyntet væsentligt på slutresultatet :-)
 
2007-09-30/13:40
Så er de sidste banetegninger fra dette års VM på hjemmesiden :-)
Jeg skulle i øvrigt hilse fra landsholdsdeltagerne og sige, at de faktisk er skuffede over ikke at have fået flere hilsner på mailen :-)
 
2007-09-30/13:35
Kurt/Saga - DISK, da Saga valgte tunellen i stedet for spring nr. 7. Ikke den mest succesfulde VM-deltagelse fra Kurt's side :-(
Søren/Simba - Fem fejl (opgang vippe), 35,27 sek. - et nydeligt gennemført AG-løb, som dermed afslutter et succesfuldt VM2007 for denne ekvipage.

Lidt andre informationer "i kanten af" konkurrencen:
Sveriges Paul Bjurehag/Jimmy - kendt af mange AG-udøvere i Danmark - valgte at trække sig fra den individuelle AG-klasse. Jimmy havde under springløbet adskillige forhindringer, som han fejlbedømte - bl.a. hjulet, som han nærmest blev kvalt i - og da han tidligere har haft problemer med synet valgte Paul at trække ham fra AG-løbet. Flot beslutning, når man nu er rejst den lange vej til Norge for at deltage i VM i agility - årets ultimative mål :-)

Derudover kan jeg berette, at den tjekkiske verdensmester hos de små hunde kun er 14 ÅR GAMMEL. Sikken en agilitykarriere hun kan se frem imod. Det er godt nok flot, at kunne stå for dette pres i så ung en alder.
 
2007-09-30/13:10
Så er vi ved at være klar til VM2007's sidste konkurrence. Banen til de store hunde er færdigbygget, og banegennemgangen er netop slut. Yngve Sommer har konstrueret en - set heroppefra - rimeligt flydende agilitybane uden de helt store sværhedsmomenter. Banen er 163 meter lang med en banetid på 36 sek., svarende til 4,5 m/s.
Det bliver spændende at se, hvordan de danske deltagere klarer denne sidste udfordring.
 
2007-09-30/12:05
Verdensmesteren hos de små hunde er kåret. Fortjent verdensmester blev tjekkiske Adéla Králova i en samlet tid på 62,80. Nr. 2 blev sidste års verdensmester, Martin Eberle fra Schweiz, i en samlet tid på 63,06, og nr. 3 blev franske Dalmat Christophe i en samlet tid på 64,46. Lilian/Mille endte så vidt jeg kan regne ud på en samlet 10. plads. Flot, flot resultat af en VM-debutant :-)

Herefter udestår kun de store hundes individuelle agilityløb. Her starter Kurt/Saga som nr. 14, Søren/Simba som nr. 15, Maibritt/Coy som nr. 46, Sarah/Simic som nr. 82 og Lis/Frøken som nr. 91.
 
2007-09-30/11:45
Syv hunde tilbage. Åsa Söderman/Eric har netop løbet, men blev desværre disket på næstsidste forhindring. Inden da havde Åsa/Eric dog haft et par feberredninger, så tiden havde nok ikke rakt til en podieplads.
I spidsen ligger en franskmand foran en russer og en østriger.
 
2007-09-30/11:30
Så har sidste danske lille hund været i aktion for sidste gang. Lilian/Mille løb et fejlfrit løb i tiden 38,23 sek. Desværre fik Mille en lille smule tidsfejl (banetiden er 38 sek.), og derfor er hun nu kun placeret som nr. 2 efter en anden spaniol (med 0,15 i tidsfejl fra springløbet). Det er nok næppe sandsynligt, at dette rækker til en podieplads :-(
 
2007-09-30/11:20
Så nærmer vi os de fejlfrie hunde, hvor Lilian/Mille jo er første fejlfrie ekvipage. Lige nu føres konkurrencen af en spaniol med 1,10 fejl (tidsfejl fra SP-løbet).
 
2007-09-30/11:00
Susanne/Unique har også sluttet deres VM-deltagelse. Desværre også med en DISK, idet Unique tog hjulet igen bagfra, hvor han i stedet skulle være drejet ind i posetunnellen. ØV-ØV-ØV, det tyder ikke på at blive danskernes dag her på VM's sidstedag :-( Vi krydser fingre, tæer, arme og ben for Lilian og Mille.

Banen fra mellemhundenes individuelle AG-løb er nu lagt på hjemmesiden.
 
2007-09-30/10:50
Så er de små hunde i gang med det individuelle AG-løb.
Under "Mesterskaber/VM2007" er der nye billeder fra Jesper og Ann-Brit's AG-løb. Se bl.a. billedet af Indi, da han faldt ved nedgangen på A'et.
 
2007-09-30/10:35
Så er banen ombygget til de små hundes individuelle AG-løb, og banegennemgangen er i gang. Dommer i denne klasse er belgiske Michel Liekens. Ligesom mellemhundenes bane, har Michel også formået at konstruere en meeeget udfordrende bane til de små hunde. Det er lige som om, at sværhedsgraden på banerne lige har fået en ekstra tand til de afsluttende konkurrencer i dag.

Her i pausen har vi ude i gangarealerne haft en lille snak om border collier i mellemklassen. Den nykårede schweiziske verdensmesters hund blev kontrolmålt i forbindelse med dyrlægekontrollen i torsdags, og netop denne hund var der meget stor tvivl om, kunne måles ned i mellemklassen. FCI besluttede i sidste ende at godkende den som mellemhund, og så gik det hverken værre eller bedre end, at hunden ved afslutningen på den individuelle konkurrence kunne kåres som verdensmester.
Vi må håbe, at de FCI-delegerede på mødet på mandag (og ved efterfølgende møder) tager en alvorlig snak om måling af hunde til agilityformål, således at vi landene imellem får helt ensartede retningslinier for, hvordan måling skal finde sted. Under alle omstændigheder vil vi nok i de kommende år se flere og flere små border collier, som der avles på med det særlige formål, at kunne producere hunde, som efterfølgende kan måles i mellemstørrelse.
 
2007-09-30/10:10
Så er der nye billeder fra de store hundes holdløb i går. Se dem under "Mesterskaber/VM2007".
 
2007-09-30/10:00
I mellemtiden fik vi afsluttet mellemhundenes individuelle AG-løb. Fortjent verdensmester blev schweiziske Anton Zürcher i en samlet tid på 64,15 sek. Nr. 2 blev ligeledes en schweizer (Irenne Bannwart), og Jennifer Crank fra USA sluttede på 3. pladsen. Før AG-løbet var de 3 placeret som hhv. nr. 4 (Anton Zürcher), nr. 12 (Irenne) og nr. 26 (Jennifer).
For første gang nogensinde er vinderhunden i mellemklassen en border collie, mens de 2 øvrige medaljetagere er sheltier.
De 3 medaljetagere fejres lige nu på halgulvet, og derefter gør vi klar til de små hundes individuelle AG-løb, hvor Susanne/Unique starter som nr. 18 og Lilian/Mille som nr. 45.
 
2007-09-30/09:50
Jesper/Indi sluttede deres deltagelse med en DISK. Efter en god start snublede Indi, da han kom ned ad A'et, og fortsatte derefter ud over dobbeltspringet, i stedet for at løbe i posetunnellen. Jesper fortsatte dog banen rundt med fuld fart, og tiden havde helt klart kunnet bringe dem frem i medaljerækken.
 
2007-09-30/09:38
Her, hvor der kun resterer 10 hunde, føres konkurrencen af Irenne Bannwart fra Schweiz. Jennifer Crank fra USA ligger stadig til en 2. plads, på trods af, at hun startede på en 26. plads.
 
2007-09-30/09:25
Så har Ann-Brit/Duddi afsluttet deres deltagelse i dette års VM. Det blev desværre også til en DISK, da Duddi valgte at tage spring nr. 17 bagfra, i stedet for tunnellen (nr. 16). P.t. føres konkurrencen af Jennifer Crank fra USA i en samlet tid på 66,76 sek. Der er rigtig mange ekvipager, som får fejl på denne bane, så et fejlfrit løb kan med sikkerhed bringe én langt op i placeringsrækkefølgen.
 
2007-09-30/09:15
VM2007 har desværre ikke tilskuermæssigt været det store tilløbsstykke. De norske arrangører skal have stor ros for arrangementet, som hele vejen har været velorganiseret. Desværre har tilskuerne svigtet lidt, så stemningen og larmen i hallen har ikke på noget tidspunkt kunnet måle sig med sidste års VM i Basel. Glædeligt er det dog, at rigtig mange danskere har fundet vej her til Hamar, og ved selvsyn kunnet følge de danske deltageres flotte præstationer.
På vej herud til hallen her til morgen, gjorde vi kort status på de danske præstationer i holdklasserne. Ud af 18 løb fik vi KUN én DISK. Jeg tror, at det er mange år siden, at et dansk landshold har præsteret så flot i holdklasserne i alle 3 størrelser. Resultaterne taler da også deres tydelige sprog (en VM-titel (stor), en 6. plads (mellem) og en 14. plads (lille)).
Sidste år på dette tidspunkt var spændingen næsten ikke til at holde ud. Sarah/Simic førte den gang de store hundes individuelle konkurrence, og skulle løbe som allersidste ekvipage under VM2006. Det gjorde hun med et superflot fejlfrit løb, som udløste en individuel verdensmestertitel. I år har vi jo allerede opnået én titel her før sidstedagens konkurrencer, og tænk hvis vi også kan få en individuel medalje med hjem :-) Det vil bare være helt fantastisk.
I mellemhundenes individuelle AG-løb er vi nået til start nr. 34. Det er den sidste af de hunde, som har fejl med sig fra springløbet, så herefter resterer 30 ekvipager, som alle i teorien kan slutte øverst på podiet. Ann-Brit og Duddi starter om 7 hunde. Vi venter spændt !!
 
2007-09-30/08:45
Jannie/Cody blev desværre disket i deres sidste løb her ved VM. Ved forhindring nr. 5 (tunellen) valgte Cody desværre den forkerte indgang, men det er også en utrolig svær passage, idet A'et er placeret lige ved siden af den indgang, som hundene skal tage, og dermed er der også en stor risiko for, at presse hunden op på dette frem for ind i tunnellen.
Nu venter vi så på Ann-Brit/Duddi, som starter som nr. 40 og Jesper/Indi, der starter som nr. 60 ud af i alt 65 hunde.
Jeg vender tilbage, når vi nærmer os :-)
 
2007-09-30/08:40
I ringen er banen til mellemhundene bygget, og banegennemgangen er netop slut. Jannie/Cody løber som hund nr. 3. Banen er konstrueret af Michel Liekens fra Belgien. Jeg vender tilbage med længde og banetid lige om lidt.
 
2007-09-30/08:30
Godmorgen hjemme i Danmark. Så er vi klar til den sidste konkurrencedag ved dette års VM i agility i Hamar i Norge. Og hvilket VM !!!
Det er jo en fornøjelse at være dansker her i Hamar - ikke mindst efter det danske hold i går vandt det første VM for hold for store hunde. Med denne superflotte præstation i hukommelsen, er det jo svært ikke også at have forventninger til dagens individuelle konkurrencer, hvor vi jo har fejlfrie hunde i alle 3 størrelser. Størst chance for en podieplads har vel nok Jesper/Indi, som starter som 5. sidste hund i mellemklassen, men også Lis og Sarah (store hunde), Ann-Brit (mellem) og Lilian (lille) har teoretiske muligheder for at slutte i toppen.
Aftenen i går gik med fælles hygge og en forholdsvis beskeden sejrsfest for det store hold. Alle var enige om, at vi skulle bevare fokus på de afsluttende konkurrencer, og det er derfor aftalt, at den egentlige sejrsfest gennemføres i aften, når VM2007 er endeligt afsluttet. Jeg beklager selvfølgelig, at der ikke var ressourcer til også at opdatere hjemmesiden, men jeg vil love Jer, at I senere i dag vil kunne se billeder fra de store hundes afsluttende løb og de efterfølgende æresrunder på halgulvet.
 

LØRDAG:

2007-09-29/18:45
Hold da k... hvor er det fedt :-) For anden gang på 2 år kan vi hylde danske verdensmestre ved VM i agility. Søren, Sarah og Lone fortjener al den hyldest, som de kan tilkomme, for hvor løb de nogle flotte og kontrollerede løb her til sidst. Godt nok var der lidt store buer, godt nok fik Lone/Panik lidt tidsfejl, men der var faktisk aldrig nogensinde tvivl om, hvorvidt verdensmesterskabet skulle komme i hus.
Der er blevet taget en masse billeder nede på halgulvet af verdensmestrene, og så snart jeg får "fingrene i dem", skal I få dem at se her på hjemmesiden.

Indtil da vil jeg tillade mig at pakke sammen her fra hallen i dag. Hjemmesiden får et check senere på aftenen, så kig forbi, inden I går i seng. Og glem så ikke, at vi har en konkurrencedag igen i morgen, hvor vi jo også fortsat har chance for podieplaceringer. Tak for i dag her fra OL-amfi i Hamar :-))))
 

2007-09-29/18:27
Søren/Simba - Fejlfrit, 31,77 sek. - Superflot !!!
Sarah/Simic - Fejlfrit, 31,10 sek. - Superduper !!!
Lone/Panik - Fejlfrit, 33,58 sek. - En lille smule tidsfejl, men hvad gør det !!!
VI ER VERDENSMESTRE - FOR HOLD 2007.

Jeg vender tilbage, når jeg har været nede at hylde holdet.

 
2007-09-29/18:15
Tre hold tilbage. Hvor er det ulideligt spændende. Som I kan se, har jeg allerede gjort hjemmesiden klar til de danske hundes resultater. Sverige har lige løbet med 2 fejlfrie hunde. Desværre for Sverige viste det sig, at Elvis (Jenny Damm) var halt, hvorfor hun valgte at trække ham fra konkurrencen. ØV-ØV for det svenske hold :-(
Lige nu er England i spidsen med 5 fejl og en samlet tid på 218,31 sek.
 
2007-09-29/18:00
Nu nærmer vi os ulideligt hurtigt det tidspunkt, hvor holdmesterskabet for de store hunde skal afgøres. Der mangler P.t. 8 hold, og Japan har p.t. lagt sig i spidsen med 11,60 fejl efter 3 fejlfrie springløb.
 
2007-09-29/17:45
Her i Hamar holder vi en kort pause i konkurrencen, således at dommeren lige kan få lejlighed til at samle kræfter til de sidste 12 hold. Inden vi går i gang med dem ligger Tyskland bedst placeret med samlet 25,59 fejl. Silas Boogk/Back, som i den individuelle konkurrence ligger på en foreløbig 2. plads, har lige løbet et fantastisk flot springløb i en tid på 27,41 sek. - bedste tid indtil nu !
Der er ingen tvivl om, at de 3 danske deltagere skal yde deres optimale, såfremt de skal rundt uden tidsfejl  - men det ved vi jo, at de alle 3 formår :-)
 
2007-09-29/17:10
Hvis I føler behov for at se tegningen af den bane, som de store hunde skal løbe, kan I se den her.
Jeg har også lagt nogle flere billeder ud, som er taget af hhv. Andreas Silfverberg og Tina Rindom.
 
2007-09-29/16:55
Så er holdkonkurrencen for de store hund i spring i fuld gang. Banen er konstrueret af Yngve Sommer, er 152 meter lang, og banetiden er 32 sek., svarende til 4,75 m/s. Det er en rimelig springbane, uden de helt store sværhedsmomenter. Der er dog et par steder, hvor der skal holdes rigtig godt fast i hunden, for at undgå, at den f.eks. tager en tunnel i utide.
Jeg har fået de danske deltageres/hundes tider fra holdløbene i spring. Susanne/Unique løb det suverænt hurtigste springløb af de små hunde (eneste hund under 28 sek.), og slog således bl.a. den fortsat regerende individuelle verdensmester fra Schweiz med 0,75 sek. Suverænt :-)
Hos mellemhundene løb Jesper/Indy det 6. hurtigste springløb. Kun 2 hunde nåede under 25 sek.
Nu starter den lange venten på det tidspunkt, hvor det danske hold i stor klasse skal i ilden - som sidste hold af i alt 28 hold. Jeg venter i spænding her i hallen sammen med de danske supportere og landsholdsdeltagere, og skal nok opdatere Jer, så snart vi begynder at nærme os de interessante konkurrenter.
 
2007-09-29/15:55
Så er de næste verdensmestre kåret. Vinder for mellemhold blev Rusland (nr. 4 efter AG) fulgt af England (nr. 5 efter AG) og Brasilien (nr. 6 efter AG). Igen fejlede de 3 bedst placerede hold i det afsluttende springløb. Danmark sluttede på en flot 6. plads. Hvad kunne det dog ikke være blevet til, uden de småfejl, som deltagerne fik i AG-løbet.
Lige nu fejres de nykårede verdensmestre i ringen. Derefter skal banen bygges om til SP-hold for de store hunde, og mon ikke I alle sammen derhjemme sammen med mig håber på 3 fejlfrie løb af de danske deltagere. Hvis det lykkes, kan vi kalde os verdensmestre for hold 2007 - kunne det ikke bare være en fed afslutning på dagen ???
 
2007-09-29/15:40
Der er 4 hold tilbage. Danmark ligger p.t. nr. 4 efter England, Brasilien og Tjekkiet. I øvrigt blev Jesper/indi's tid lige slået af en af englænderne (24,56 sek.).
 
2007-09-29/15:20
Jesper/Indi - Fejlfrit, 25,82 sek. - P.t. næsthurtigste tid.
Jannie/Cody - Fejlfrit, 27,10 sek. - Superflot løb.
Ann-Brit/Duddi - Fejlfrit, 28,24 sek. - Også superflot.
De gjorde det sgu' - de tre gæve deltagere. Ros med pil opad for mellemholdets præstation her i springløbet. :-)
 
2007-09-29/15:10
Sloveniens Silvia Trkman har lige løbet i en fremragende tid på 23,32 sek. Den bliver nok svær at slå !!!
Husk på, at det var hende, som blev disket for at give sin hund godbidder i målområdet efter AG-holdløbet.

Jeg har lige fået en sidste øjebliks kommentar fra de danske mellemhundeførere. De er opsatte på at gå ind og løbe 3 fejlfrie løb, og vise at resultatet fra AG-løbet var en smutter :-)
 
2007-09-29/14:45
Efter at have de de første mellemhunde på banen er det nok ikke her, vi skal forvente os særligt mange fejl. Det betyder selvfølgelig også, at mulighederne for at avancere er vanskelige, da alle hold har fejl med sig fra AG-løbet.
 
2007-09-29/14:40
Efter at have fejret de franske verdensmestre på banen sammen med de øvrige 2 medaljetagende nationer, er det ved at være tid til SP-hold for mellemhunde. Banen er - ligesom til de små hunde - konstrueret af Michel Liekens. Banelængden er 142 meter, banetiden 32 sek., svarende til 4,4 m/s.
Banegennemgangen er netop slut, så nu skal vi i gang.
I mellemtiden har jeg fået slutresultatet fra de små hold. Danmark endte på en (skuffende) 14. plads - ikke mindst når man tager udgangspunktet efter AG-løbet i betragtning.
 
2007-09-29/14.05
VM 2007's første verdensmestre er kåret. Frankrig vandt holdkonkurrencen for de små hunde, efter at have ligget på 5. pladsen efter AG-løbet. På 2. pladsen kom Schweiz (nr. 7 efter AG) og Finland vandt bronze (nr. 9 efter AG) - den bronzemedalje, som det danske hold som minimum kunne have sikret sig efter placeringen i AG-løbet.

De bedst placerede 4 hold efter AG-løbet fejlede alle !! Ja, hvad kan man sige - andet end at det betaler sig at kunne holde nerverne i ro og fuld fokus på præstationen. Der er ikke plads til udfald.

I øvrigt er banen fra de små hundes SP-hold lagt på hjemmesiden sammen med nye billeder.
 
2007-09-29/13:55
Lilian/Mille - Fejlfrit, 29,76 sek. - FLOOTTT
Eva/Speedy - DISK, da Eva sendte Speedy ind i det forkerte tunnelhul på forhindring nr, 4.
Susanne/Unique - Fejlfrit, 27,54 sek. - Fabelagtigt flot løb.
ØV-ØV-ØV - det gik desværre ikke :-((((

Hollands første ekvipage er også lige blevet disket, så det bringer Frankrig op på den foreløbige 1. plads efter 3 fejlfrie løb.
 
2007-09-29/13:45
Nu spidser det til - Schweiz har lige løbet, og havde 3 fejlfrie hunde igennem, og dermed lagt sig i spidsen foran Finland og Rusland.
2 hold til Danmark er på :-)))
 
2007-09-29/13:35
Efter 11 hold har Tyskland lagt sig i spidsen med i alt 14,66 fejl. Vi er nu nede blandt de hold, som alle har chancer for en podieplads, såfremt de kan få 3 hunde igennem fejlfrit.
 
2007-09-29/13:15
Så er vi godt i gang med SP-hold for de små hunde, og inden for den næste time kan vi kåre dette VM's første verdensmestre :-)
Banen der løbes på er 143 meter lang. Banetiden er sat til 34 sek., svarende til 4,2 m/s. Umiddelbart vurderet skulle det være muligt for alle 3 danske deltagere at komme rundt inden for banetiden, og skulle det ske, er Danmark sikre på en bronzemedalje. Hold da op hvor kunne det være stort. Men banen er svær - ikke mindst slalomindgangen (90 grader med et spring, som lokker lige ved indgangen. Indtil videre har de deltagere, som har løbet banen indtil nu klaret den flot, så vi krydser fingre og tæer for det danske holds indsats.
Derudover skulle der nu på hjemmesiden være nye billeder her fra Hamar, venligt leveret af Tina Rindom. Jeg vil forsøge løbende at opdatere billedarkivet, men det tager noget tid at behandle alle de billeder, som bliver taget, før de er egnede til udgivelse på WEB, så bær over med os - I skal nok få billeder :-)
 
2007-09-29/12:30
Så er banen ombygget til SP-hold for de små hunde, og banegennemgangen er netop sat i gang (3 grupper). Banen er konstrueret af Michel Liekens. Jeg vender tilbage med banelængde og - tid, når den er oplyst.
Banerne fra AG-hold for lille og mellem er nu på hjemmesiden :-)
 
2007-09-29/12:10
Så er mellemhundene færdige. USA fører foran Italien, Belgien, Rusland og England. Danmark endte så vidt jeg kan regne det ud som nr. 11.
Herefter skal vi videre med holdkonkurrencerne i spring i rækkefølgen lille - mellem - stor. Både i lille og stor klasse har vi jo aktuelle podieplaceringer at forsvare, så det bliver helt sikkert en spændende eftermiddag her i Hamar.
Under mellemhundenes AG-holdløb indtraf en lille hændelse, som fik den umiddelbare konsekvens, at én af deltagerne blev diskvalificeret efter at have forladt banen. Det drejede sig såmænd om det tidligere slovenske verdensmester Silvia Trkman, der blev "taget i" at give sin hund godbidder i målområdet. Rart at konstatere, at sådanne "overtrædelser" har konsekvenser.
 
2007-09-29/11:55
Jesper/Indi - 5 fejl (vægring), 44,39 sek. (1,39 i tidsfejl)
Jannie/Cody - 5 fejl (vægring), 45,25 sek. (2,25 i tidsfejl)
Ann-Brit/Duddi - 5 fejl (vægring), 49,52 sek. (6,52 i tidsfejl)
Det var vist ikke lige deres dag. Alle 3 fik vægringer på hhv. opgang balance (Indi), tunnel nr. 2 (Cody) og slalom (Duddi). Vi ligger på en foreløbig 10. plads. Det bliver nok svært :-(((
 
2007-09-29/11:45
Så "spidser det til". 17 hold har løbet - indtil videre ingen fejlfrie. USA fører fortsat. Lige om lidt er det tid til DANMARK - Uha hvor vi glæder os !
 
2007-09-29/11:20
Så er mellemhundene godt i gang. Ti hold har indtil videre løbet, og indtil nu har ingen hold klaret sig igennem helt uden fejl. Konkurrencen føres p.t. af USA med 2,57 i tidsfejl. Både det finske, norske og svenske mellemhold har været i ilden - desværre med en DISK til hvert af holdene - så de er i hvert fald ikke længere inde i medaljekampen.
 
2007-09-29/10:30
Så er banen bygget om til mellemhundenes AG-holdløb. Banen er -
ligesom til de små hunde - konstrueret af Yngve Sommer. Den er 158 meter lang med en banetid på 43 sek., svarende til 3,7 m/s. Banegennemgangen er i gang, og konkurrencen starter om ca. 10 minutter. Det danske mellemhold løber som nr. 19 ud af 23 hold.

I mellemtiden har jeg fået resultatlisten fra AG-hold for de små hunde, og denne bekræfter det flotte danske resultat. Nr. 3 med 4,50 i tidsfejl, kun slået af Belgien (2,86 i tidsfejl) og Holland (3,98 i tidsfejl). Umiddelbart efter Danmark følger Barsilien, Frankrig og Rusland i nævnte rækkefølge. I alt 12 hold har mindre end 10 fejl sammenlagt, så intet er afgjort i de små hundes holdkonkurrence. En svær bane med en stram banetid i springløbet vil stadig kunne vende op og ned på resultatet.
 
2007-09-29/10:00
AG-hold for små hunde er slut. Så vidt jeg kan regne mig frem til, slutter det danske hold på en foreløbig 3. plads. Ingen små hold lykkedes at komme gennem banen helt uden fejl, men hverken Belgien (nr. 1), Holland (nr. 2) eller Danmark havde banefejl.
Jeg vender tilbage, når resultatet er endeligt bekræftet :-))
 
2007-09-29/09:50
Lilian/Mille - fejlfrit, 43,02 sek. (minimal tidsfejl)
Eva/Speedy - fejlfrit, 47,48 sek. (4,48 i tidsfejl)
Susanne/Unique - fejlfrit, 39,44 sek. SUPERFLOT !!!
VI LIGGER NR. 3 - efter Belgien (2,80 i tidsfejl) og Holland (3,98 i tidsfejl) !!! - 2 hold tilbage
 
2007-09-29/09:30
Så kom resultattavlen her i hallen endelig til at virke. Det betyder også, at jeg har fyldt Jer med løgn, da Brasilien åbenbart havde en DISK blandt de 3 hunde. Konkurrencen føres p.t. af Belgien foran Frankrig og Rusland. Foreløbigt ingen fejlfrie hold, men banetiden er også meget stram.
En lille sjov detalje - bordet er også med her hos de små hunde, og en af de russiske hunde stod i de 5 sekunder, hunden befandt sig på bordet, PÅ BAGBENENE (d.v.s. kun bagpoterne på bordet og forpoterne oppe i luften). Utroligt at den kunne holde balancen så længe :-)
 
2007-09-29/09:15
Så har Sverige været på banen som første nordiske hold. Efter 2 fejlfrie hunde blev Elin Holmroos/Mixie desværre disket, da Mixie tog forhindring nr. 4 fra den forkerte side.
Det er stadig Brasilien og Belgien i spidsen.
 
2007-09-29/09:00
Så er vi kommet godt i gang med de små hundes AG-hold løb. Fem hold har indtil videre været på banen, og foreløbig er der INGEN fejlfrie hold. Bedst ligger p.t. Brasilien og Belgien, som begge kun har en smule tidsfejl.
Sidste års holdverdensmestre fra Tjekkiet genvinder nok næppe deres verdensmesterskab, da de allerede har 10 banefejl og en del tidsfejl med sig efter AG-løbet.
Derudover kan jeg til de nysgerrige oplyse, at banen fra de store hundes AG-hold løb nu er lagt ud her på siden.
 
2007-09-29/08:45
Hej igen, alle Jer agilityinteresserede hjemme i Danmark !
Så er vi ved at være klar her til den anden konkurrencedag ved VM2007. Dagen i dag står som bekendt på holdkonkurrencer. De små hunde og mellemhundene skal alle løbe både agility og spring, mens de store hunde, som jo "tyvstartede" på holdkonkurrencen allerede i går, slutter dagen med springløbet. Og det er jo næppe helt uinteressant for en dansker at følge med til sidste minut, da det danske hold af store hunde jo viste deres klasse, og placerede sig på en uindtagelig 1. plads efter agilityløbet som eneste fejlfrie nation. Det bliver uhyggeligt spændende om dette flotte resultat kan holde hele vejen hjem :-)))

For de af Jer, som ikke fulgte med her på hjemmesiden gennem hele fredagen, kan I nu i fred og ro læse gårsdagens beretninger, som er samlet under
"Mesterskaber/VM2007/VM07 minut-for-minut".
Apropos gårsdagens konkurrencer orienterede jeg jo om, at BORDET indgik som forhindring i de store hundes holdløb. Det er vel værd at hæfte sig ved, at denne "genfundne" forhindring ABSOLUT IKKE resulterede problemer for deltagerne. Af de i alt 84 store hunde, som deltog i holdkonkurrencen, registrerede vi kun TO (2) hunde, som fik fejl på bordet - heraf kun EN (1) hund, som blev trukket ned af bordet for tidligt.

Dagens konkurrencer skal i gang om ca. 10 minutter. Vi lægger ud med AG-hold for de små hunde. Banen er længe færdigbygget, og banegennemgangen er godt i gang. Banen, der er designet af den norske VM-dommer (Yngve Sommer), er 155 meter lang. Banetiden er sat til 43 sek., svarende til 3,6 m/s. Det danske hold starter som hold nr. 20 ud af i alt 22 hold. Det bliver spændende, om de kan følge op på de store hundes hold-succes.

Ellers har jeg kun at berette, at stemningen på landsholdsdeltagernes møde i går aftes var positiv. Deltagerne blev rost for deres gode indsatser, og stemningen var positiv over hele linien. De deltagere, som ikke havde opnået personlig succes, glædede sig på de andres vegne, og Gitte Hansen, som lige var et smut forbi, udtrykte stor tilfredshed på DKK's vegne over præstationerne. Som Gitte kort udtrykte det: "Vi har fejlfrie hunde i alle størrelser og vi har gode muligheder for podieplaceringer både individuelt og hold. Det kan vi kun være tilfredse med, for ingen havde vel forventet, at ALLE ville slippe fejlfrit igennem førstedagen".
 

2007-09-28/22:00
Nyhederne fra torsdag og fredag er nu lagt over under "Mesterskaber/VM2007/VM07 minut-for-minut". Her kan du læse om de første 2 VM-dages begivenheder samt danske og nordiske resultater. Lørdagens konkurrencer vil du (som hidtil) kunne følge her på nyhedssiden.
 

FREDAG:

2007-09-28/22:00
Nyhederne fra torsdag og fredag er nu lagt over under "Mesterskaber/VM2007/VM07 minut-for-minut". Her kan du læse om de første 2 VM-dages begivenheder samt danske og nordiske resultater. Lørdagens konkurrencer vil du (som hidtil) kunne følge her på nyhedssiden.
 
2007-09-28/19:25
AG-hold for store hunde er slut, og de 2 sidste nationer formåede ikke at ændre på stillingen i toppen.
DANMARK fører holdkonkurrencen inden morgendagens springløb som eneste fejlfrie hold !!!!!!!!

Nu slutter jeg for i dag her fra hallen. I løbet af aftenen vil vi forsøge at lægge nogle af de mange billeder ud, som jeg har fået i løbet af dagen, og I vil også blive opdateret med de sidste nyheder fra landsholdslejren.
Håber I har nydt dagen hjemme i Danmark, og husk, at vmhilsen@ag-landsholdet.dk stadig kan bruges til at sende hilsner og opmuntringer.
 
2007-09-28/19:15
Så er der 2 hold tilbage (Puerto Rico og Letland). Danmark er fortsat i spidsen som eneste fejlfrie hold. Rusland ligger nr. 2 med 1,16 fejl, og USA holder stadig fast i top-3 med de 5 fejl og tiden 125,51. Ingen hold har indtil nu formået at slå det danske holds samlede tid, så ....... - hvad kan det ikke blive til i morgen, hvor de store hundes holdløb er dagens sidste konkurrence.
 
2007-09-28/18:35
Så fik vi den endelige resultatliste for de små hunde. Bedste nordiske ekvipage er Åsa Sødermann som nr. 8. Finlands Anu Rajaheimo er nr. 18, og Lilian er nr. 21, som sidste fejlfrie hund.
I holdkonkurrencen kan vi her efter 15 af de i alt 28 hold stadig glæde os over den danske præstation, som placerer os på en foreløbig 1. plads, som eneste fejlfrie hold. Hold da op hvor kunne det være fedt, hvis dette kan holde hele vejen hjem :-))))
 
2007-09-28/18:25
Så har jeg fået besøg af Maibritt/Coy i presseområdet. Maibritt var i bund og grund tilfreds med sit løb, hvor målsætningen havde været at være der for hunden, hvor den havde brug for det - hvilket blev opfyldt. Desværre 5 fejl på en vægring, da Maibritt kom til at løbe parallelt med muren frem for at presse lidt ind i Coy's bane. Da de kom i mål var det gået så stærkt, at de begge var parate til en tur mere - man glemmer fuldstændig tid og sted, når man løber inde på banen, for det er så fedt med den stemning og opbakning i hallen.
Maibritt er klar til at vise på søndag, hvordan man klarer sig på en AG-bane :-)
 
2007-09-28/18:08
Søren/Simba fejfrie, 41,81 sek
Sarah/Simic fejlfri, 39,96 sek.
Lone/Panik fejlfri, 42,56 sek.
Vi ligger nr. 1 - forhåbentligt længe !!!!!
 
2007-09-28/18:00
I mellemtiden er AG-hold for store hunde godt i gang. Ti hold har været på banen indtil nu, og der er endnu ingen fejlfrie hold. P.t. fører USA (5 fejl/125,51 sek.) foran Frankrig (5 fejl/126,30 sek.) og Sverige (5,74 fejl/129,81 sek.). Næste hold er Portugal, og derefter kommer Danmark - kryds fingre, tæer, arme og ben derhjemme - nu gælder det :-)
 
2007-09-28/17:55
Her mens de store hunde er i gang med AG-hold konkurrencen, er det vel på sin plads at gøre lidt status over dagens resultater for de danske deltagere og vores nordiske "kolleger":
 • Hos de store hunde er Finland bedst placeret med 2 hunde på hhv. 9. og 13. plads.
  Norges Eddie Trøber/Frøken ligger nr. 17, og derefter følger Lis/Frøken og Sarah/Simic som nr. 28 og 37.
  Som nr. 38 ligger norske Thomas Thiesen, og Geir Grefstad ligger nr. 41.
  Jørgen Tellquist ligger som bedste svensker placeret som nr. 46.
  I alt 62 hunde er fejlfrie efter de store hundes individuelle springløb.
 • Hos mellemhundene er Finlands Rauno Virta placeret som nr. 3, mens vores egen helt - Jesper/Indi - er placeret som nr. 5.
  Som nr. 7 ligger svenske Ros-Marie Schmidt, og som nr. 9 ligger Rolf Moseid fra Norge.
  Som nr. 23 ligger Nina Manner fra Finland, som nr. 25 vores egen Ann-Brit og som nr. 27 Anna Käll fra Sverige.
  I alt 30 hunde er fejlfrie efter mellemhundenes individuelle springløb.

De små hunde vender vi tilbage med, så snart vi modtager den endelige resultatliste.
 

2007-09-28/17:25
Banen fra de små hundes springløb kan nu ligeledes findes under "Mesterskaber/VM2007".
 
2007-09-28/17:15
Så er banen bygget om til AG-hold for de store hunde. Og jeg skal love Jer hjemme i Danmark, at deltagerne nok skal få deres sag for. Fire gang over feltforhindringerne (2xA),
bord som forhindring nr. 9, og fra bordet direkte ud over muren ud i "ingenting".
Banegennemgangen er godt i gang, anden gruppe - som også omfatter det danske hold - er netop færdige, og det betyder, at konkurrencen kan forventes i gang inden for 15 minutter.
Banen er 171 meter lang. Standard banetiden er sat til 44 sek., svarende til 3,9 m/s. Det virker mest af alt som om den belgiske dommer ikke har medregnet de 5 sekunder, som hunden skal være i ro på bordet. Det bliver interessant at se, hvordan deltagerne honorerer denne banetid :-()
Til AG-konkurrencerne vil der for første gang til VM også være en feltdommer i brug. Feltdommeren skal dømme opgang på balancebommen, og det vil så vidt jeg er orienteret være det samme i alle AG-klasserne.
 
2007-09-28/16:25
Så er konkurrencen for de små hunde slut. Den føres af en tjekke
(Adéla Králová)
, der løb i tiden 29,14 sek. foran sidste års schweiziske verdensmester i tiden 29,49. Lilian og Mille er placeret på en 21. plads, 2,79 sek. efter den førende tjekke.
Så går baneombygningen i gang til AG-hold konkurrencen for store hunde, som slutter dagens konkurrencer. Her skal det danske hold løbe som hold nr. 12. Sverige løber som nr. 5, Finland som nr. 9 og Norge løber som nr. 15 ud af i alt 28 hold.
Jeg har i øvrigt i løbet af dagen fået en masse billeder fra Tina Rindom, Lene Wöeliche og Andreas Silfverberg. Dem vil I kunne se i løbet af aftenen her på hjemmesiden.
 
2007-09-28/16:10
Jesper Carstensen er lige kommet på besøg i presseområdet. Han er helt oppe at ringe efter sit og Indi's flotte løb. Jesper udtaler selv, at han faktisk ikke kan huske noget fra løbet, ud over de første 3-4 forhindringer. Derfra og resten af banen rundt havde det været som at løbe i en "osteklokke", hvor Jesper hverken hørte tilråbene fra tilskuerne eller Indi's gøen.
Jesper udtaler, at målsætningen fortsat er en podieplads, og den primære overvejelse frem til på søndag skal gå på, om Jesper tør presse Indi til det yderste i AG-løbet, eller om det måske kan betale sig at holde bare en lille smule igen.
Jesper udtaler også, at det er en lettelse at være fejlfri efter førstedagen. Derved kan han fokusere 100 % på de 2 holdløb i morgen, og gøre det med en god portion selvtillid i rygsækken.
 
2007-09-28/15:55
Så har Lilian og Mille været på banen. Det blev til et flot, fejlfrit gennemløb i tiden 31,93 sek. På nuværende tidspunkt føres konkurrencen af Daniel Schröder fra Tyskland i tiden 29,70 sek. Der er p.t. 11 fejlfrie hunde. Jeg vender tilbage, når slutresultatet foreligger.
 
2007-09-28/15:19
Susanne og Unique blev desværre disket. Lige inden da havde Unique revet den lave overligger på dobbeltspringet, og i det næste moment, hvor Unique skulle handles forbi et spring, røg han ind foran Susanne og over springet - ØV-ØV-ØV :-(
Nu venter vi spændt på Lilian og Mille.
 
2007-09-28/15:15
Så er banen ryddet for deltagere, og konkurrencen starter inden for 2 minutter - med en dansk deltager som første i ringen. Hold da op hvor er vi spændte :-)
 
2007-09-28/15:05
Så er banegennemgangen godt i gang. Første gruppe er i gang på den norske dommers bane, der er 137 meter lang. Banetiden er sat til 32 sek., svarende til 4,3 m/s.
Igen en meget udfordrende bane, hvor der virkelig skal holdes fast i hunden, hvis den ikke skal tage en forkert forhindring.
De danske deltagere starter som hhv. nr. 1 (Susanne/Unique) og nr. 31 (Lilian/Mille). Der er i alt 67 deltagere i klassen.
Banen fra mellemhundenes springløb kan nu ligeledes findes under "Mesterskaber/VM2007".
 
2007-09-28/14:45
Ja - inden man får set sig om, er mellemhundene færdige. Det endte med en 5. plads til Jesper/indi. Ann-Brit/Duddi ligger nr. 25.
Banen er under ombygning til de små hunde. Vender tilbage om lidt :-)
 
2007-09-28/14:25
Så har alle 3 danske mellemhunde været i aktion. Jesper/Indi løb et fejlfrit løb i tiden 29,37 sek., hvilket p.t. placerer dem på en 5. plads. Jannie/Cody fik en disk efter 3. vægring ved slalommen, mens Ann-Brit/Duddi også kom igennem fejlfrit i tiden 31,16 sek.
Specielt Jesper/Indi løb et rigtig flot og veldisponeret løb, hvor Indi på intet tidspunkt var i tvivl om, hvor han skulle hen. Det var svært at se, hvor de kunne have hentet de godt 2 sekunder, som de p.t. ligger efter den førende slovener. Til den foreløbige 2. plads er der dog kun 0,77 sek. op. Ann-Brit/Duddi løb også et stort set fejlfrit løb. Duddi gled i indgangen til slalommen, og mistede fuldstændig farten, men ellers et helt igennem pænt løb.
 
2007-09-28/13:50
Så er konkurrencen for mellemhundene startet. Sidste års verdensmester løb som nr. 7, og blev desværre disket. De af Jer, som overværede NM2006 i Danmark så den gang verdensmesteren blive disket, fordi hunden søgte en tunnel i stedet for slutspringet. I dag var det desværre det forkerte tunnelhul, som lokkede Frodo. Dermed er der en stor mulighed for, at Ann-Brit's Duddi igen i år kan smykke sig med titlen "verdens bedste agility-Koijker".
Konkurrencen føres af den tidligere slovenske verdensmester Silvia Trkman i en fantastisk tid på 27,11 sek. Jeg vender tilbage, når Jesper og Indi har været i ilden.
I øvrigt er det nu lykkedes at få banen fra de store hundes springløb elektronisk. Find den under "Mesterskaber/VM2007".
 
2007-09-28/13:10
Så er de store hunde færdige med det individuelle springløb. Lis/Frøken og Sarah/Simic ligger efter deres fejlfrie gennemløb placeret som hhv. nr. 28 og nr. 37. Maibritt og Coy ligger placeret som nr. 73.
På 1. pladsen efter springløbet ligger Remo Müller fra Schweiz i en tid på 30,44 sek. På 2. pladsen følger Silas Boogk fra Tyskland i tiden 30,59 sek., og på 3. pladsen følger Krisztina Kabai fra Ungarn i tiden 30,95. I alt 10 hunde ligger placeret inden for 1 sek. efter den førende hund.
Nu har arrangørerne bygget banen om til mellemhundene, som skal dømmes af den norske dommer Yngve Sommer. Banen er 139 meter lang, standardbanetiden er sat til 32 sek., svarende til 4,3 m/s.
Banegennemgangen for første gruppe er netop startet.
 
2007-09-28/11:40
Sarah og Simic er stadig med i konkurrencen - fejlfrit gennemløb i tiden 32,81 sek. Desværre havde de et par små misforståelser undervejs, som resulterede i, at Simic nærmest gik i stå. Det bliver uhyggeligt svært for Sarah og Simic i AG-løbet, for konkurrencen føres p.t. af schweizeren Remo Müller i en tid på 30,44 sek.
Nu vil jeg følge resten af konkurrencen for de store hunde, og vende tilbage, når vi kender slutresultatet. Lige inden da kan jeg dog nå at oplyse, at Jesper/Indi starter som nr. 42, Jannie/Cody som nr. 47 og Ann-Brit/Duddi som nr. 55 jf. den reviderede startliste for mellemhundene.
 
2007-09-28/11:25
Så har både Søren/Simba, Kurt/Saga og Maibritt/Coy afsluttet deres gennemløb. Både Søren/Simba og Kurt/Saga blev desværre disket. Maibritt og Coy kom igennem med 5 fejl (vægring på forhindring nr. 14) i en tid på 34,85 sek.
Nu holder vi vejret, for der er kun ca. 5 hunde til Sarah og Simic skal forsvare deres VM fra sidste år :-)
 
2007-09-28/10:45
Så er
konkurrencen i gang. Lis og Frøken har netop afsluttet deres gennemløb - fejlfrit i en tid på 32,23 sek. Flot løb, kun en enkelt gang, hvor vi på tilskuerpladserne holdt vejret.
Jeg kommer nok til at tage min spådom i mig igen. Af de første 10 deltagere har 6 løbet fejlfrit, så banen er nok ikke helt så svær, som den ser ud. Bedste tid er 31,37, Lis og Frøkens tid rækker p.t. til en 4. plads.
 
2007-09-28/10:25
Så er der nye billeder under "Mesterskaber/VM2007". Billederne er taget af Lene Wöeliche.
 
2007-09-28/10:15
Starten på banen (de første 5 forhindringer vil med garanti volde deltagerne visse problemer. Derefter er den en sekvens med 6 firhindringer, som bringer deltagerne fra den ene ende af banen til den anden og retur med et enkelt 180 graders drej efter forhindring nr. 9 (dobbeltspring ud i "ingenting"). Derefter igen et handlingspræget moment, hvor deltagerne bl.a. fra forhindring nr. 16 til 17 skal presse hundene 3 til 4 meter frem for at tage nr. 17 fra den fjerne side. Sidst en afslutning med slalom efterfulgt af et 90 graders drej til slutspringet.
NU starter tredje gruppe på banegennemgangen, så om ca. 20 minutter er konkurrencen i gang, og første danske VM-deltager 2007 tæt på at være i ilden :-) Det bliver utroligt spændende.
Banen er 168 meter lang. Standardbanetiden er sat til 38 sekunder, svarende til 4,4 m/s.
 
2007-09-28/09:55
Springklassen for de store hunde individuelt skal dømmes af den belgiske dommer Michel Liekens. Det er virkelig en bane, som stiller krav til deltagerne, idet banen varierer meget mellem sekvenser som kræver meget kontrol og handling og sekvenser, hvor hunde og førere skal "strække ud". Første banegennemgang starten nu, og derefter går deltagerne banegennemgang i 4 grupper (30 ekvipager pr. gruppe, 8 min. pr. gruppe).
 
2007-09-28/09:30
De store danske hunde starter som hhv. nr. 9 (Lis/Frøken), nr. 38 (Søren/Simba), nr. 44 (Kurt/Saga), nr. 46 (Maibritt/Coy) og nr. 54 (Sarah/Simic). Der er i alt 118 store hunde i den individuelle konkurrence.
Banen er ved at blive bygget, og jeg har lige modtaget banetegningen. Så snart den er tilgængelig elektronisk kommer den her på siden.
Andreas har lige været forbi med et holdbillede af det danske landshold. Se det her.
 

TORSDAG:

2007-09-27/22:00
Så er middagen og aftenens møde for landsholdsdeltagere og supportere vel overstået. Maj-Brit og Susanne gennemgik kort de væsentligste "highlights" fra landsholdsledermødet.
Der var ingen overraskelser på mødet, hvor det i lighed med tidligere år blev præciseret, at godbidder selvfølgelig ikke er tilladt i hallen (ringareal med adgangsveje), at legetøj ikke må benyttes fra det tidspunkt, hvor deltagerne bliver bedt om at gøre klar, og indtil de er ude af ringen igen o.s.v.
En enkelte detalje vakte dog en del opmærksomhed. De norske arrangører havde i løbet af dagen fundet efterladenskaber som kunne indikere, at der var dopingpræparater i anvendelse til hunde. På mødet blev det således præciseret, at dopingkontrol kunne forekomme på ethvert tidspunkt under de 3 konkurrencedage.
Ellers var der generelt tilfredshed med, hvordan dagen i dag var forløbet. Alle er ved godt mod, og klar til de udfordringer, som de næste dage byder de enkelte ekvipager. Og som Dorthe præciserede over for landsholdsdeltagerne på aftenens møde - Fokus skal være på Jer selv og Jeres hunde. Det er Jeres behov som er styrende, og fokus skal rettes imod de rigtige ting.
Vi glæder os allerede til i morgen, hvor VM 2007 for alvor sættes igang :-)

En sidste lille ting. Vi har iværksat en lille gættekonkurrence. Gæt hvilken landsholdsdeltager, som har denne nakke:

Slut for nu. På genhør i morgen omkring kl. 08.00 :-)
 

2007-09-27/16:20
Så er træningen overstået, og alle danske hunde har været på gulvtæppe og forhindringer. Gulvtæppet er fremragende - næsten endnu bedre end det tæppe, som blev brugt sidste år i Basel. Selv med et par helt flade sko med glatte såler står man fast, og ingen af de danske hunde viste tendenser til at glide. Det lover i hvert fald godt.
Selve træningen forløb stille og roligt - godt styret af Maj-Brit, Dorthe og Susanne, og alle hundene fik vist prøvet det, som de skulle.
Hvis du vil se billeder fra træningen, kan du finde dem her. Alle billederne er taget at Andreas Silfverberg fra Sverige.
Nu vil vi i fred og ro køre tilbage til hotellet. Der er aftalt fællesspisning for landshold og supportere i aften på hotellet, og så er det nok for de fleste tidligt i køjen, således at alle de danske deltagere kan være friske, veludhvilede og tændte til i morgen, hvor VM 2007 jo for alvor starter.
 

2007-09-27/15:10
En stor del af de danske supportere er ved at være dukket op, og i aften ankommer så de sidste, således at alle kan være på plads og klar, når det går løs i morgen tidlig.
Tidsplanen for morgendagens konkurrencer er som følger:

 • Kl. 08.15 - Åbningsceremoni.

 • Kl. 08.55 - Banegennemgang, store hunde, individuelt (fordelt på 4 grupper).

 • Kl. 09.30 - Spring, individuelt, store hunde.

 • Kl. 12.40 - Banegennemgang, mellem hunde, individuelt (fordelt på 2 grupper).

 • Kl. 13.00 - Spring, individuelt - mellem hunde.

 • Kl. 14.40 - Banegennemgang - små hunde, individuelt (fordelt på 2 grupper).

 • Kl. 15.00 - Spring, individuelt - små hunde.

 • Kl. 16.45 - Banegennemgang, store hunde, hold (fordelt på 3 grupper).

 • Kl. 17.10 - Agility, hold, store hunde.

Den foreløbige startrækkefølge fredag:

 • Store hunde (individuelt).
  Lis/Frøken starter som nr. 11, Søren/Simba som nr. 50, Kurt/Saga som nr. 55, Maibritt/Coy som nr. 58 og Sarah/Simic som nr. 67.
 • Mellem hunde (individuelt):
  Jesper/Indi starter som nr. 64, Jannie/Cody som nr. 73 og Ann-Brit/Duddi som nr. 82.
 • Små hunde (individuelt:
  Susanne/Unique som nr. 1 og Lilian/Mille som nr. 40.
 • Store hunde (hold):
  Danmark starter som hold nr. 12.
2007-09-27/15:00
Hej Danmark !
Så er vi tilbage i OL-amfi i Hamar efter en lille smuttur ned i selve Hamar by. Udenfor er det en pragtfuld solskinsdag, og landsholdsdeltagerne har brugt formiddagen til at slappe af, lufte hunde og lade op.
Dyrlægekontrollen er netop overstået, og jeg kan berolige alle Jer hjemme i Danmark med, at ALLE danske hunde er "fit for fight". I forbindelse med dyrlægekontrollen blev hundene også kontrolmålt, og kontrolmålingen har heller ikke resulteret i nogle overraskelser. Nu venter vi så på, at træningen skal starte kl. 15.15.
 
2007-09-27/10:15
Kære agility entusiaster hjemme i Danmark :-)
Så er det tid til den første "live" hilsen fra AG-VM 2007 i Hamar. Landsholdsdeltagerne og deres officials er alle ankommet i god behold. Nu sidder vi så i hallen for første gang, og overværer træningen. Det danske landshold skal til dyrlægekontrol omkring kl. 14.15, og kl. 15.17 starter træningen.
Hallen minder meget om St. Jakobs arena i Basel, som sidste år dannede rammen om VM i agility. Den danske fan-koloni er placeret omtrent midt på højre langside i forhold til indgangen/startområdet, og tilskuerområdet er allerede dekoreret med danske flag.
Nu vil vi bruge resten af formiddagen på at komme på plads. Vi vender tilbage med sidste nyt, når dyrlægekontrollen er overstået.

Copyright © AG Landsholdet