ag-landsholdet.dk
den officielle hjemmeside for det danske agilitylandshold

VM 2008 "MINUT FOR MINUT"

Link til VM-hjemmesiden

RESULTATER:

Hold, små hunde
Hold, mellem hunde
Hold, store hunde
Individuelt, små hunde
Individuelt, mellem hunde
Individuelt, store hunde

SØNDAG:

28-09-2009/16:55
De sidste billeder af danskerne i aktion er lagt ind nu. Billeder fra afslutningsceremonien samt præmieoverrækkelser kommer, når vi igen får adgang til en internetforbindelse, som kan klare at oploade billeder. Ja, det kan da også være, at kameraet kommer i brug enten i aften eller i morgen, når hovedparten af landsholdet rejser sammen hjem med færgen via Stockholm. Om ikke andet så bør I se billeder af de fantastiske lufteforhold, som hundene har ombord. Så kig forbi siden her om et par dage, når vi er hjemme igen.

Og ellers er der blot at sige - TAK fordi I kiggede med på siden. Vi hører selvfølgelig både gerne ros og ris, så vi kan gøre siden bedre til næste gang.
 

28-09-2009/15:45
VM 2008 er slut. Verdensmester blev Markus Topps/Juice fra USA. Nr. 2 blev Jan Egil Eide/Cirkus fra Norge, og nr. 3 blev Jouni Orenius/Yoko fra Finland.
Sarah/Simic slutter som nr. 6. Peter/Tempo som nr. 22 og Lis/Frøken som nr. 51.

Det har været et udmærket VM, som de finske arrangører skal have ros for. Ikke overdreven ros, da der har været ting, som absolut ikke har virket tilfredsstillende, men den samlede vurdering må være godkendt.

Med disse ord slutter vi her fra Helsinki Ice Hall for i år. Vi vil opdatere hjemmesiden med billeder og de sidste baner, så snart vi kan. Indtil da må I have det godt derhjemme. Vi høres ved på nettet, til agilitykonkurrencer m.v., og glem ikke, at der kommer et NM i november måned, hvor vi jo også skal have et dansk landshold afsted.
 
28-09-2009/15:20
Fra nu af bliver det uhyggeligt spændende. Sarah/Simic har som sidste danske ekvipage været på banen. Det blev til et fejlfrit løb i tiden 36,09 sek., hvilket p.t. rækker til en 2. plads. Med det resultat må vi nok se i øjnene, at det ikke bliver til danske medaljer ved dette VM.
Jeg vender tilbage, når slutresultatet foreligger.
 
28-09-2009/15:10
Vi nærmer os hastigt de sidste 20 ekvipager. Jan Egil Eide fra Norge har lige lagt sig i spidsen med et flot fejlfrit løb i tiden 35,44 sek. Der er 5 hunde til Sarah/Simic.
 
28-09-2009/14:55
Så kom vi til de 40 hunde, der var fejlfrie efter det individuelle springløb. Peter/Tempo indledte denne gruppe med et utrolig flot løb i tiden 35,37 sek. De fik en fejl på vippen, da Tempo var lidt hurtigt af, men alt i alt et superløb, hvor Peter gav den hele armen, uden at oversatse.
En rigtig flot VM-debut for de to. Peter har godt nok prøvet det før med Max, men det er altid noget andet med en ny hund.
 
28-09-2009/14:30
Så er vi i gang igen efter en lille pause på 10 min. a.h.t. dommeren. Lis/frøken løb som første ekvipage efter pausen. De løb et ganske pænt løb, hvor Frøken desværre fik en nedgangsfejl på A'et og trak en vægring på slalommen, da hun - meget atypisk - valgte at gå i port nr. 2. Måske Lis var lidt tøvende i den situation, men slalomindgang plejer at være Frøkens speciale, så forståeligt nok, at Lis ikke havde 200% fokus på lige det moment.
 
28-09-2009/13:30
Så har Maibritt/Coy været på banen som første danske ekvipage. Det blev desværre til en DISK, da Maibritt fik presset Coy forbi muren (nr. 9). Coy løb bagom, og tog så springet (nr. 10) på vej tilbage til Maibritt. Lidt øv for de 2 med to DISK i de individuelle løb. Vi kan kun sige bedre held næste gang :-)

De øvrige danskere starter som følger: Lis/Frøken som nr. 61, Peter/Tempo som nr. 81, og Sarah/Simic som nr. 102 af i alt 120 startende.
 
28-09-2009/13:10
Så er vi klar til at begynde den sidste konkurrence her ved VM 2008. De store hundes agilityløb starter om et øjeblik. Banen er (desværre) designet af Anne Savioja, og som Sarah udtalte det i omklædningsrummet før banegennemgangen, ja så er det en såkaldt "skodbane" :-( Det bliver i hovedsagen afgjort på, hvordan den enkelte hund og handler kan få handlingen til at fungere "rundt om" balancebommen, under hvilken der ligger en tunnel (starter på den ene side og ender på den anden), som hundene skal igennem to gange.
Første gang hundene skal igennem tunnellen skal de direkte videre ind i slalommen, som står vinklet 90 grader i forhold til udgangen, og anden gang skal de igennem den modsatte vej, og ud at hente et spring, som står ca. 4 meter ude fra tunneludgangen, vinkelret på denne.
Banen er 166 meter lang, og banetiden er sat til 39 sek., svarende til 4,26 m/s. Det bliver lidt spændende, hvor mange der kommer igennem banen fejlfrit.
 
28-09-2009/12:10
Så fik vi afsluttet de små hundes agilitykonkurrence. Verdensmester blev Marcy Mantell/Wave fra USA foran schweizeren Martin Eberle/Pebbles og Åsa Södermann/Eric fra Sverige. Åsa/Eric kom fra en placering som nr. 18. Rigtig, rigtig flot. GRATTIS SVERIGE :-))))

Susanne Unique løb "kun" 2. bedste individuelle agilityløb. Det bedste agilityløb blev løbet af den nykårede verdensmester i en tid som var 1,18 sek hurtigere end Unique. Så kan man vel også godt sige, at verdensmesterskabet var velfortjent :-)
 
28-09-2009/11:20
Så fik vi Susanne og Unique gennem det sidste løb her ved VM 2008. De løb - næsten som sædvanlig, fristes man til at skrive - et fremragende fejlfrit agilityløb i tiden 32,11 sek. Det bliver spændende at se, om denne tid rækker til endnu en gang bedste individuelle agilityløb ved VM.

Dermed sluttede Susanne/Unique's VM 2008. Tre flotte og forrygende fejlfrie løb, og så lige det sk... individuelle springløb, hvor tingene ikke helt flaskede sig. Man kunne næsten unde Susanne én gang i karrieren at lade "uheldene" ramme hende i holdløbene, for den dag, hvor hun og Unique slipper fejlfrit igennem 2 individuelle løb, ender de på præmieskamlen. Heldigvis er Unique kun 5½ år gammel, så der er med garanti et par år eller tre tilbage i ham :-) Vi kan så håbe på, at Susanne bliver ved med at synes, at agility på topplan er sjovt.

Vi vender tilbage, når konkurrencen er slut med det endelige resultat. Husk lige på, at Sverige fortsat har en medaljechance med Åsa Södermann/Eric.
 
28-09-2009/10:45
Så er vi efter en længere pause i gang igen. De små hunde har afsluttet banegennemgangen, og de første hunde er klar til start. Dommer er Allan Hansen. Banen er 148 m lang og banetiden er sat til 36 sek., hvilket svarer til en hastighed på 4,11 m/sek.
 
28-09-2009/09:45
Mellemhundenes individuelle VM er afgjort. Verdensmester blev for 2. år i træk Anton Zürcher fra Schweiz. Nr. 2 blev Stephanie Tiemann fra Tyskland, og nr. 3 blev
Svetlana Tumanova fra Rusland. Af de sidste 7 startende lykkedes det ikke for nogen af dem at løbe et fejlfrit løb !!!

Bedste dansker blev Anne-Mette/Zoe på en 15. plads. Natasha/Doobi slutter som nr. 18, og Betina/Dio som nr. 21. Bedste ekvipage fra DE NORDISKE LANDE blev Anna Käll med sin Parson Russel Terrier Tilda. Først på 5. pladsen kom den første (og eneste fejlfrie) Shetland Sheepdog. Kun 24 ekvipager lykkedes at komme igennem begge baner.
 
28-09-2009/09:35
De gjorde det sgu' - DESVÆRRE IKKE :-((((
Jesper/Indi fik en DISK, da Indi valgte at løbe bag om ryggen på Jesper, da han blev sluppet på A'et. Dermed tog han forhindring nr. 7 bagfra. De var ellers kommet rigtig godt fra start.
Konkurrencen føres netop nu af den schweiziske verdensmester fra år 2007 (Anton Zürcher/Witch/Border Collie). Efter Jesper er de 3 efterfølgende ekvipager også blevet DISK'et.
 
28-09-2009/09:10
Anne-Mette/Zoe sluttede deres VM-deltagelse med et pænt løb i tiden 38,96 sek. Anne-Mette fik desværre trukket en vægring på Zoe på forhindring nr. 12, da Zoe var på vej til at tage springet fra den forkerte side. Resten af vejen hjem løb de sikkert og fint. Dermed også slut på deres VM-debut :-)
 
28-09-2009/09:05
Natasha/Doobi løb et rigtig flot løb i tiden 37,74 sek. Desværre fik Doobi en vægring på forhindring nr. 18, da Natasha ikke fik trukket hende ind på den rigtige side af springet i første omgang. Resten af løbet var faktisk rigtig flot.
Betina/Dio løb også et pænt løb i tiden 38,78 sek. Desværre fik Betina trukket for meget i Dio, da han skulle gennem tunnellen under A'et, så Dio løb forbi indgangen og trak en vægring. Derefter gik det fint, idet Dio dog kom lidt for hurtigt af nedgangen på balancebommen og trak endnu en fejl.
Alt i alt dog en rigtig flot præstation af de 2 landsholdsdebutanter.

Jeg kan ikke skjule, at jeg er en lille smule nervøs på Jesper/Indi's vegne. Ud over de 2 steder, hvor hhv. Natasha og Betina fik vægringer, er der nogle svære passager på banen. Efter A'et ligger posetunnellen lige fremme, men hundene skal handles ud til venstre over en mur, og tilbage over et spring. Jeg husker stadig sidste år, hvor Indi efter A'et løb direkte frem over den forkerte forhindring, og med han "løbefelter" er der jo en risiko for, at det samme kan ske i år. Derudover koster baneforløbet efter vippen en del disk. Lige i forlængelse af vippen ligger en tunnel, men igen skal hundene drejes af mod venstre, hvor de skal over et flyv, tilbage over et spring, gennem tunnellen og derefter have et spring fra "bagsiden" inden de skal i slalommen. Det forløb har allerede kostet mange DISK.
Puhaaaa hvor bliver det spændende :-))))
 
28-09-2009/08:25
Hej alle derhjemme i Danmark. Er I morgenfriske ? Det er vi her i Helsinki, hvor dagens konkurrencer allerede er i gang.
Mellemhundenes individuelle AG-løb indleder dagens konkurrencer. Her har vi som bekendt 4 danske ekvipager, som skal i ilden. Natasha/Doobi starter som nr. 34 og Betina/Dio som nr. 35, Herefter følger Anne-Mette/Zoe som nr. 44, og som sidste par starter Jesper/Indi som nr. 68 (femtesidste hund).
Vi tør vel godt antyde, at de største chancer for en dansk medalje ligger hos Jesper/Indi. Vi krydser virkelig fingre, tæer, arme og ben i håbet om, at det vil lykkes dem at få et fejlfrit løb.

Banen er designet og dømmes af Anne Savioja. Den er 148 meter lang, og banetiden er sat til 36 sek., svarende til 4,17 m/s. Det er en svær, men ikke umulig bane, med mange "fælder". Der skal virkelig arbejdes koncentreret af både hund og fører under hele løbet, for der er absolut ingen steder undervejs, hvor der kan slappes af.
 

LØRDAG:

27-09-2009/22:50
Endnu en dag er ved at være til ende her i Helsinki for landsholdsdeltagerne og deres pårørende. Aftensamlingen er længe slut, og hundene er fodret og luftet. Det er med andre ord tid til at få slappet af inden morgendagens strabadser, hvor de sidste 9 deltagere skal afslutte deres VM 2008.
Hjemmesiden er blevet opdateret. Beretningerne fra i dag er flyttet, og kan lige som i går findes under "Mesterskaber/VM2008/Minut-for-minut".


Status på de bedste danske præstationer efter lørdagens konkurrencer:

Små hunde:
Susanne/Unique løber bedste AG-holdløb af alle. For andet år i træk kan vi derfor kåre Unique som uofficiel "individuel holdverdensmester".

Mellemhunde:
Jesper/Indi løber 5. bedste SP-løb individuelt (1,59 sek. efter vinderen). Der er dog kun ca. ½ sek. op til en podieplads. Skal vi ikke alle sammen krydse fingre for, at det lykkes for Jesper og Indi i år :-)
Mellemholdet blev bedste hold i AG-holdløbet.
Jesper/Indi løb 3. bedste AG-holdløb af alle.
Anne-Mette/Zoe løb 7. bedste AG-holdløb af alle.

Store hunde:
Sarah/Simic løb 19. bedste AG-løb individuelt (1,52 sek. efter vinderen)
Peter/Tempo løb 40. bedste AG-løb individuelt (2,77 sek. efter vinderen)

Det er da alt i alt ikke så ringe endda :-)

Holdverdensmestre for mellemhold blev i øvrigt Frankrig foran Schweiz og Tjekkiet. Ingen af de 2 førende hold formåede at løbe sig til en podieplads.

Dermed slutter vi for i dag. På genhør i morgen, hvor det går løs med de afsluttende individuelle konkurrencer. For de morgenfriske melder vi os igen allerede kl. 0800 lokal finsk tid med mellem hundenes individuelle agilityløb. Sov godt derhjemme :-)

27-09-2009/18:20
Så har mellemholdet afsluttet deres VM-deltagelse 2008. Jesper/Indi: Fejlfrit gennemløb, tid 37,57 sek. Anne-Mette/Zoe: Fejlfrit gennemløb, tid 39,06 sek. Ann-Britt/Duddi: Fejlfrit gennemløb, tid 40,13 sek.
En rigtig flot afslutning fra alle 3 ekvipager, hvor de gav den gas, uden at tage unødige chancer. Det bliver spændende at se deres tider i forhold til de øvrige hold, for jeg er ret sikker på, at det er nogle ganske fornuftige tider de alle 3 har løbet :-)

Som nævnt tidligere vil vi nu pakke sammen for i dag her i hallen, og begive os hjem til hotellet. Vi høres ved, når aftensamlingen er slut.
 
27-09-2009/18:00
Det tog lidt tid at komme i gang, da det elektroniske bord ikke virkede, som det skulle, men nu har første hold lige været på banen. Så snart det danske hold har løbet vil vi "pakke ned" for i dag her i hallen. Hvem der bliver verdensmestre for mellemhold kan de nysgerrige finde på den officielle VM-hjemmeside.
Vi vil som sædvanlig samle op på dagens begivenheder, når landsholdets aftensamling er overstået.
 
27-09-2009/17:50
Så er vi klar til at gå i gang med mellemholdenes agilityløb. Dommer er denne gang Allan, der har lavet en bane, som umiddelbart ser fornuftig ud. Bordet er med på denne bane og ellers ser det ikke ud til de store overraskelser og/eller fælder. Som hos de store hunde er der et spring med 2 overliggere. Banelængde 145 meter med en banetid på 39 sek., hvilket betyder en hastighed på 3,72 m/sek.
Danmark skal på som hold nr. 5.
 
27-09-2009/17:30
Det utrolige er sket - vi er forud for tidsplanen, ja rent faktisk er det tæt på en time vi er forud. Nu vil der gå et par minutter mere, så påbegyndes banegennemgangen. Det lyder herligt, hvis vi kunne komme lidt tidligere hjem i aften. Det vil med garanti også glæde alle supporterne, da der er arrangeret supporterfest i en nærliggende hal.

Vi har fået de endelige resultater fra de små hundes løb - her kan vi også se de enkelte hundes tider og deres indbyrdes placering. Susanne og Unique var vindere af  agilityløbet foran den tidligere verdensmester Martin Erberle med pudlen Pebbles, som løb i 31,48.
 

27-09-2009/16:45
Verdensmestre for små hold er BRASILIEN - nr. 2 blev Rusland og nr. 3 blev England. Danmark endte som nr. 20. Med dette resultat så må vi konstatere, at Brasilien har snuppet verdensmesterskabet for både store og små hunde. Lige pt. er de i fuld gang med den traditionelle sejrsrunde eller to.
 
27-09-2009/16:15
Så har vi oploaded et nyt billedarkiv med billeder plus tekst fra de seneste dage samt fra i dag. Det er billeder af stort og småt - af lidt vekslende kvalitet - men I får trods alt et lille indblik i vores VM hverdag.
Billederne finder I under Mesterskaber/VM2008. God fornøjelse.
 
27-09-2009/16:05
Det lille danske hold har nu været på. Det blev 2 x disk og et superflot løb fra Unique. Laila og Louie fik ellers en god start, men fik en vægring på slalom, og hvad der egentlig gik det galt, det ved jeg ikke, men de blev disket. Lillian og Mille startede flot, det gik bare derud af - ja, lige indtil Mille efter muren fik øje på posen, så nuppede hun den i stedet for det spring, som var mellem hende og Lillian. Susanne og Unique løb et rigtig flot løb i tiden 31:35.

Svenskerne er netop været på, og de endte med 3 x disk. - Åsa og Erik løb ellers et flot løb, men han røg forbi slutspringet og tog det herefter bagfra.
 

27-09-2009/15:15
Så er agilitybanen til de små hold bygget, og den første banegennemgang sat i gang. Banen er 142 meter lang og banetiden er sat til 35 sek. - der er ikke bord med på denne bane. Til gengæld er der en kedelig slalomindgang, hvor der ikke er meget plads at give af. Senere når de kommer ned ad A-et, så skal de lige over flyv, og så ind i en u-tunnel, det fjerne hul, hvor der står et spring lige ved siden af - det kan muligvis trække en del. Hjemturen går fra vippen gennem hjulet og posen og så slutspring. Anna skal være dommer i denne klasse.

Det danske hold har desværre en disk med fra springløbet, hvorfor de skal starte allerede som hold nr. 9.
 

27-09-2009/14:35
Så er de store hunde færdige med deres individuelle springløb. Jaakko og Zen ligger fortsat i spidsen med ungarske Chilli på 2. pladsen og slovakiske Veni på 3. pladsen. Danskerne endte med følgende placering efter dette springløb: Sarah og Simic som nr. 19, Peter og Tempo som nr. 40, Lis og Frøken som nr. 60 og Maibritt som nr. 110, De første 40 hunde er fejlfrie - og lidt racestatistik - heraf er de første 25 Border Collier. Blandt de fejlfrie hunde er 38 Border Collier og 2 belgiske hyrdehunde (Malinois).

Nu er det tid til dans - ja I læste rigtigt, nu er der nemlig efterhånden mange mennesker i hallen, og der er ved at være rigtig VM stemning med dans og larm.
 

27-09-2009/14:15
Sarah/Simic har som sidste danske ekvipage været på banen. De løb et fejlfrit løb i tiden 28,54 sek. Meget små fine buer, men desværre ikke helt den eksplosivitet, som vi ind i mellem ser fra Simics side. Måske hun alligevel er påvirket af den ½ plade chokolade, som hun spiste på værelset i onsdags :-)
 
27-09-2009/13:55
Så har Lis/Frøken løbet. Det blev til et pænt løb med en enkelt nedrivning på forhindring nr. 13, og en tid på 29,33 sek.
Konkurrencen føres fortsat af finske Jaakko Suoknuutti/Zen.
 
27-09-2009/13:35
Så har Peter/Tempo været på banen. Det blev til et fejlfrit løb i tiden 29,79 sek. Ved forhindring nr. 11 holdt vi lige vejret et øjeblik, da Tempo tøvede et øjeblik med at springe, men hurtig handling fra Peters side fik ham over springet, og derefter gik det bare hjemad.
Lige før Peter løb Silas Boogk/Silas fra Tyskland i 27.99 sek. Det var ham, der sidste år lå nr. 1 efter det individuelle springløb.
 
27-09-2009/13:20
Her halvvejs i konkurrencen holder vi en lille pause a.h.t. dommeren. Lige før pausen løb Jaakko Suoknuutti/Zen sig ind på en foreløbig førsteplads i tiden 27,02 sek.
Når vi er tilbage efter pausen er Peter/Tempo på som 5. ekvipage. Det bliver spændende.
 
27-09-2009/13:10
Maibritt/Coy har som første danske ekvipage været på banen. Det blev desværre til en DISK, da Coy fortsatte ind i tunnellen efter forhindring nr. 14. Starten var rigtig god, og Maibritt havde godt fat i Coy, men da Maibritt valgte at handle på bagsiden af spring nr. 11, fik hun bragt sig selv bagud i forhold til Coy på de næste forhindringer, og her lå tunnellen og trak.
Konkurrencen føres p.t. af Susan Garrett/Encore fra Canada med Jenny Damm/Elvis på andenpladsen.
 
27-09-2009/12:20
Sidste gruppe er ved at være færdige med banegennemgangen. Det er en udfordrende bane, som Allan har fået lavet til de store hunde. Der skal træffes nogle valg vedr. handling, som i sidste ende kan ende med knald eller fald. Indgangen til slalommen er meget spændende, ligesom afslutningen, hvor hundene efter 3 forhindringer ligeud (spring, flyv, hjul) skal dreje 60-70 grader og gennem posen. I drejet passerer de lige forbi en tunnel, som de meget nemt kan trække på.

Banen er 140 meter lang. Banetiden er sat til 30 sek., svarende til 4,66 m/s.
Nu går vi i gang. Vi vender tilbage løbende med de danske resultater :-)
 
27-09-2009/12:00
Så er banen til de store hundes individuelle springløb færdigbygget, og banegennemgangen er i gang. Det bliver rigtig spændende at følge de 4 danske individuelle ekvipager. Banen er designet af Allan Hansen. Vi vender tilbage med banetid og -længde.

Her i pausen mødte jeg lige Jesper. Jeg fik en "bjørnekrammer" af en superlykkelig Jesper, der i øvrigt kunne fortælle, at han - lige inden han gik på banen - havde været supernervøs. Ja, han havde nærmest rystet på hænderne inden han skulle ind, men da han dækkede Indi af ved starten var nerverne nærmest forsvundet, og fokus rettet imod at løbe et superløb, og det kan vi vist allesammen godt blive enige om, at han og Indi gjorde. Nu er det i hvert fald helt sikkert, at vi i hvert fald har mindst én ekvipage i landsholdstruppen, som kan gå hen og gøre noget stort i morgen. Der er kun 0,43 sek. op til en podieplads i fald alle de 4 ekvipager, som ligger foran skulle løbe fejlfrit og vi ved jo alle sammen, at Jesper/Indi kan løbe et kanon agilityløb :-)
 
27-09-2009/11:30
Mellemhundene har nu afsluttet deres individuelle springløb. Efter dette løb har vi en af de engelske border collier på 1.pladsen i en tid på 25,66. Jesper endte på en 5. plads, Anne-Mette på en 29. plads, Betina på en 38. plads og Natasha på en 39. plads. Der var i alt 27 fejlfrie hunde.
 
27-09-2009/10:45
Så har sidste danske ekvipage (Natasha/Doobi) været på. De løb i 34,21 sek. med en enkelt vægring (på slalomindgangen).
I mellemtiden har en canadier løbet fejlfrit i tiden 26,59 sek. Jesper/Indi ligger fortsat nr. 3, men der er mange, der løber fejlfrit i denne klasse.

Så er det desuden tid til at dvæle lidt ved de små hundes slutresultat. I spidsen ligger en russisk ekvipage foran en britisk og en belgisk. Susanne/Unique sluttede som nr. 43. Der er i alt 18 fejlfrie små hunde efter springløbet.
Vi vender tilbage, når mellemhundene har afsluttet deres individuelle springløb.
 
27-09-2009/10:25
Så har Jesper/Indi været på. De løb fejlfrit i tiden 27,25 sek.
Lige inden Jesper løb den Schweiziske verdensmester fra år 2007 i en tid på 27,68 sek. (fejlfrit). Før igen løb en hollandsk ekvipage et fejlfrit løb i tiden 27,07 sek. Det bliver en hård konkurrence.
 
27-09-2009/10:15
Så er vi i gang med mellem hundene individuelt. Banen er designet af Allan Hansen. Den er 130 meter lang. Banetiden er 30 sek. Anne-Mette/Zoe løb et fejlfrit løb i tiden 30,29 sek. Betina/Dio løb også et pænt løb i tiden 33,97, men desværre løb Dio forbi slutspringet, og trak derfor en vægring.
 
27-09-2009/09:05
Så har Susanne/Unique været på. De løb et rimeligt pænt løb, hvor det dog et par gange så ud som om, Unique var i tvivl om, hvor han skulle hen. Det endte med 10 fejl (en berøringsfejl ved indgangen til den første tunnel, og en vægring ved indgangen til den anden tunnel), og en samlet tid på 32,56 sek. (= tidsfejl på 1,56 sek - ikke normalt noget vi oplever hjemme i Danmark, når Unique og Susanne løber).
Dommeren (Anne S.) har strammet noget op på den lidt slappe og ujævne dommerpræstation, som vi så fra hendes side i går. Både vægringer og berøringsfejl kommer i dag konsekvent. Lad os håbe, at hun fortsætter på samme måde resten af VM :-)
 
27-09-2009/08:45
Gooooood morning Danmark - here is Helsinki. Lidt sent ganske vist, men vores internetudbyder valgte desværre her fra morgenstunden at have problemer med den WEB-server, som hoster ag-landsholdet.dk.
Konkurrencen er i fuld gang. Springbanen til de små hunde er designet af Anne Savioja, og den ligner til forveksling de meget kringlede springbaner, som vi så i de store hundes og mellem hundenes springløb i holdklasserne i går. Banen er 136 meter lang, og banetiden er sat til 31 sek. P.t. har 27 hunde løbet, og konkurrencen føres p.t. af en russisk ekvipage i tiden 28,08.
Vi vender tilbage, når Susanne/Unique har været på :-)
 

FREDAG:

26-09-2009/21:50
Så er dagen ved at være til ende her i Helsinki for landsholdsdeltagerne og deres pårørende. Aftensamlingen er slut, og det er tid til at fodre og lufte hunde, bade, hyggef... i sengen og få slappet af inden morgendagens strabadser.
Hjemmesiden er blevet opdateret. Beretningerne fra i dag har holdt "flyttedag", og er nu at finde under "Mesterskaber/VM2008/Minut-for-minut".

Status på dagens konkurrencer:
Det store hold sluttede på en 5. plads. Marginalerne var ikke på de 3 (6) pigers side, og med 20 banefejl + lidt tidsfejl var afstanden til medaljerne trods alt for stor. Alle løb det bedste de havde lært, men et par nedrivninger og en enkelt slalomfejl i springløbet var trods alt for for stor en margin.
Det lille hold løb desværre ind i en DISK, da Louie besluttede sig til at sætte fuld fart på ud af tunnellen. Laila var ikke helt forberedt på, at han kom så hurtigt ud, og inden hun kunne sige "nebukaneser", havde Louie taget en forkert forhindring.
Mellemholdet løb ind i ikke én, men to DISK, på en meget svær springbane. Ann-Britt var ene om at forsvare Danmarks ære med et flot, fejlfrit springløb. Her fra ag-landsholdet.dk kan vi bare sige bedre held næste gang.

De opdaterede startlister til de individuelle springløb er kommet:

Susanne/Unique starter som nr. 38 (små hunde)

Anne-Mette/Zoe starter som nr. 2 (mellem hunde)
Betina/Dio starter som nr. 4
Jesper/Indi starter som nr. 11
Natasha/Doobi starter som nr. 29

Maibritt/Coy starter som nr. 37 (store hunde)
Peter/Tempo starter som nr. 65
Lis/Frøken starter som nr. 83
Sarah/Simic starter som nr. 103

I hold agilityløbene starter det lille hunde som nr. 9 og mellemholdet som nr. 5.

Dermed slutter vi endeligt for i dag. På genhør i morgen, hvor det går løs med de første individuelle konkurrencer. For de morgenfriske melder vi os allerede på banen kl. 0800 lokal finsk tid med de små hundes individuelle springløb. Sov godt derhjemme :-)
26-09-2008/18:10
Af de sidste 7 hold blev resultatet følgende:
Nr. 7/Schweiz/En DISK og lidt flere fejl. Dem rykker vi forbi.
Nr. 6/Japan/To fejl og to vægringer samt noget tidsfejl. Dem rykker vi også forbi.
Nr. 5/Frankrig/En fejl, og alle tre hunde under banetiden. Dem kom vi ikke forbi :-(
Nr. 4/Holland/En fejl, og alle 3 hunde under banetiden. Dem kom vi heller ikke forbi :-(
Nr. 3/Slovakiet/Fire fejl og en vægring. Dem kom vi også forbi :-(
Nr. 2/Belgien/To fejl og en vægring. Dem kom vi desværre heller ikke forbi, og dermed forsvandt de danske medaljechancer. Øv, øv, øv.
Nr. 1/Brasilien/En fejl, og tidsfejl på alle 3 hunde. Det var imidlertid nok til et verdensmesterskab - TILLYKKE !!

Slutresultatet blev Brasilien foran Holland og Belgien. Danmark slutter som nr. 5. Alle 3 (6) piger løb rigtig fornuftigt, men lidt for mange fejl i springløbet kostede en podieplads.
Nu er det tid til at slutte her fra hallen i dag. Vi kommer tilbage i løbet af aftenen med lidt flere billeder og sidste nyt fra landsholdslejren. Derefter vil vi slappe af, og gøre klar til morgendagens individuelle springløb samt de afsluttende agilityløb for små og mellemhunde, hvor vores chancer for medaljer desværre allerede er "borte med blæsten".

Slut herfra, og hvis ikke før så på genhør i morgen.
 
26-09-2008/17:40
Som har det danske hold løbet. Lis/Frøken: Nedgangsfejl på bommen, tid 38,04 sek. Sarah/Simic: Fejlfri, tid 35,91 sek. Lone/Panik: Fejlfri, tid 35,91. VI LIGGER NR. 1 :-)

Lige før Danmark løb Sverige. Første hund trak en DISK, og så var det slut med de svenske forhåbninger :-(
 
26-09-2008/17:25
Konkurrencen føres p.t. af Tjekkiet (43,63 i alt i fejl). Danmark løber om tre hold.
 
26-09-2008/17:15
Så er vi ved at være fremme ved de hold, som har en chance for at få medalje. Femten hold havde en DISK med sig fra springløbet. I spidsen ligger p.t. Rusland. Om 8 hold er det Danmark. Vi holder vejret et øjeblik, og gør klar til at følge Lis, Sarah og Lone :-)
 
26-09-2008/16:55
Beklager at der er langt mellem opdateringerne i øjeblikket, men der har været gæster på kontoret, hvilket gør det lidt svært at holde fokus på begge dele.
De store hunde er nu godt i gang. Indtil videre er har 10 hold været på banen - alle medbringer mindst 1 disk fra springløbet. Danmark skal på som hold nr. 23, lige efter Sverige. Banen indeholder - som ventet - et bord, men indtil videre har det ikke voldt de store problemer. 
 
26-09-2008/16:10
Springløbet er nu længe overstået - det endte som I muligvis allerede har set på resultatsiden, at Italien ligger på en foreløbig 1.plads med Tyskland og Frankrig på henholdsvis 2. og 3. pladserne.

Vi er nu i fuld gang med banegennemgangen til de store hundes agility løb.
 
26-09-2008/14:40
Nu vil vi tage en pause fra tasterne. Vi vender tilbage, når resultatet fra mellemholdenes springløb foreligger. I mellemtiden vil vi hygge os lidt sammen med landshold og supportere, og derefter vente i spænding til de store hunde skal i ilden til agilityløbet. Vi ligger som sagt nr. 8, og med de resultater, som springløbet kastede af sig, kan intet på nuværende tidspunkt udelukkes - vi kan stadig med lidt held nå en medalje :-)
 
26-09-2008/14:35
Så har mellemholdet afsluttet springløbet. Jesper/Indy: DISK, da Indy tog spring nr. 11 igen efter at have vægret på nr. 12.
Anne-Mette/Zoe: DISK, da Anne-Mette ikke fik sendt Zoe over spring nr. 8.
Ann-Britt/Duddi: Fejlfrit gennemløb, tid 32,62 sek (dvs. 1,62 sek. i tidsfejl)
Det var vist ikke mellemholdets dag :-(

Lige efter Danmark løb holdet fra England (med 3 border collier i mellemklassen). Første hund blev DISKet, så det blev ikke nogen succes :-)))
 
26-09-2008/14:25
I øjeblikket løber Tjekkiet. Næste hold er Danmark. Vi krydser fingre og tæer for Jesper, Anne-Mette og Ann-Britt :-)
 
26-09-2008/14:15
Så er vi i gang igen. Banen, der er designet af Anne Savioja er 140 meter lang. Standardbanetiden er sat til 31 sek., hvilket svarer til 4,6 m/s.
Første hold i ilden er Sverige.
 
26-09-2008/13:25
Hvis I har lyst til at se lidt videoklip fra VM2008 kan I prøve at gå ind på dette link:
http://fciagility2008.cleanrun.com/news. God fornøjelse :-)

 
26-09-2008/12:55
Sverige har lige løbet, og klarede sig igennem med alle tre hunde, ikke helt fejlfrit, men en ok præstation.
Derudover vil vi gerne bringe en lille servicemeddelelse: Der er billeder og baner tilgængelige under "Mesterskaber/VM2008".
De små hundes konkurrence slutter med Brasilien som nr. 1, efterfulgt af Tyskland og Tjekkiet. Heller ikke blandt de små hunde er der nogen helt fejlfrie hold (alle har som minimum tidsfejl på én hund).
Nu skal banen bygges om til holdløbet for mellem hundene. Det er igen vores finske dommer, som har designet banen, så her kan vi vist forvente os hvad som helst :-(
 
26-09-2008/12:35
Her efter de første 12 hold har vi fortsat Brasilien i spidsen - det så ellers en kort tid ud til, at Belgien ville lægge sig i spidsen, men en slalomfejl ødelagde denne drøm.
Ellers kan vi fortælle, at der endnu ikke er så mange mennesker i hallen - der er fortsat mange ledige sæder. Danskerne er erobret et samlet område til de danske supportere - endnu er der inden, som har krævet, at de flytter til deres respektive nummererede pladser. Rygterne siger, at der kommer flere tilskuere de kommende dage - om der så kommer et krav fra arrangørerne om, at vi skal flytte, tja det vides endnu ikke. Men jeg tror, at vi kan konstatere, at så har de et problem. Danskeren er ikke de eneste, som har grupperet sig. Alle deltagerne har fået plads på den ene langside - helt oppe under loftet. Om de sidder her eller hos supporterne, det er jeg ikke helt klar over, men det vil jeg finde ud af, når jeg slipper PC'en her om lidt og går på turne med kameraet. Under banebygningen forsøgte man at få gang i lidt dans - med et par cheerleadere i spidsen, men det er som om, at vi fortsat er i gang med stemningsopbygningen, der er under alle omstændigheder ikke rigtig gang i den endnu,
 
26-09-2008/12:20
Det norske hold klarede sig igennem med 3 fejlfrie hunde - dog med i alt 7,14 sek. i tidsfejl, hvilket bringer dem på en foreløbig 4. plads.
 
26-09-2008/12:15
Så har vi de første 2 hold igennem med 3 fejlfrie hunde - det er Brasilien og Rusland, der dog har lidt tidsfejl med. Danmark er fortsat med på tavlen - pt. ligger vi på en 5. plads. Norge er næste hold på banen.
 
26-09-2008/12:08
De danske hunde løber med Laila og Louie, Lillian og Mille og Susanne og Unique som sidste hund. Laila og Louie kommer godt fra start, men Louie kommer ud af tunnellen med alt for meget fart - og med fint initiativ, så det bliver til et forkert spring og efterfølgende en disk.
Lillian og Mille løber et flot og fejlfrit løb på 29,76 - et løb som de plejer, uden spild af tid undervejs. Susanne og Unique løber ligeledes et flot og fejlfrit løb - det er dog lige før,at Unique ryger forbi den sidste tunnel, og i sidste øjeblik får han rettet ind. Tiden for Unique er 29,19.
 
26-09-2008/12:00
Vi er nu ved at være færdig med banegennemgangen. Så lige om lidt går det løs for danskerne. Resultaterne for de små hundes hold løb kan følges på denne side: http://agilitymm2008.kennelliitto.fi/results/list/WC2008/show/netti/result.php?cid=7&tm=Y&ty=R Men vi vil selvfølge forsøge at holde jer opdateret om de vigtigste resultater her. Banen er 120 meter lang. Banetiden er her 31 sek., så der skal løbes hurtigt.
 
26-09-2008/11:40
Så er freden forbi - vi er på igen. Der er netop kaldt til banegennemgang, og Danmark er med i første gruppe. Det ser umiddelbart ud til, at banegennemgangen foregår stille og roligt. Ikke den store brug af albuer, som tidligere er set. Banen ser ud til at have en lidt tricky start - og også her er der (som ved de store hunde) en højre slalom, som lægger op til at føreren trækker lidt for hurtigt. Ellers ser den ud til at have en del lokkespring m.m., hvis man ikke er med oppe ved hunden, meget tage imod og de traditionelle modsat tunnelhul. Banen afsluttes med et dobbeltspring.
 
26-09-2008/11:00
Så har samtlige store hold været igennem springløbet, og stillingen er nu: Brasilien på 1. pladsen efterfulgt af Belgien, Holland, Slovakiet, Holland og Frankrig. Danmark endte på en 8 plads. Samtlige hold er noteret med tidsfejl.
Banebygningen går i gang om et øjeblik her hos os, så det er tid til, at de af jer, som er på arbejde koncentrerer jer lidt om det, den næste halve times tid - så danser og hygger vi imens.
 
26-09-2008/10:50
Nu har vi også haft Japan igennem, hvilket betyder, at der kun er 5 store hold igen. Japan kom igennem med 10 fejl, lidt tidsfejl, og dermed en foreløbig placering som nr. 4. Danmark er dermed skubbet ned på 6. pladsen.

Så kom også Brasilien igennem med 3 flotte løb, hvilket bragte dem i spidsen for konkurrencen.
 
26-09-2008/10:45
Belgien har nu som det første hold gennemført med 3 fejlfrie hunde, hvilket lægger dem i spidsen for konkurrencen. Frankrig har ligeledes "overhalet" Danmark, da de kom igennem med 5 fejl. Alle hold incl. Belgien har tidsfejl, som følge af den meget stramme banetid.
 
26-09-2008/10:35
Nu har de første 20 hold løbet, og Danmark ligger pt. på en 3.plads. Schweiz her lige sneget sig ind på en 2.plads - da de har en lidt hurtigere tid end Danmark.
De små hunde er nu ved at gøre sig klar. De skal starte som hold nr. 2, og er derfor ude på den store luftetur nu.
På netfronten har vi arbejdet med at finde et billedprogram, som kan vise de billeder, som vi tager i hallen. Det, som vi tidligere har brugt, har nemlig valgt at gå i strejke under dette VM. Vi håber at kunne bringe de første billeder her om kort tid.
 
26-09-2008/10:15
Så har Danmark været på. Lis/Frøken: fejlfri, 31,18 sek. Sarah/Simic: 5 fejl, 30,13 sek. Lone/Panik: 10 fejl, 34,37 sek. Det rækker p.t. til en 2. plads, hvis banetiden altså holder.
 
26-09-2008/10:05
Så har Sverige været på. Det blev til 15 banefejl og måske noget tidsfejl. Finland løb lige efter, men fik desværre en DISK på første hund. Nu er det så op til DANMARK at forsvare de nordiske farver :-)
 
26-09-2008/10:05
Så har de første 9 hold været på banen. Næste hold er Sverige.
 
26-09-2008/09:50
Det er faktisk lidt svært at følge med her. På den officielle VM-hjemmeside har arrangørerne skrevet standardbanetiden som 30 sek. Det betyder p.t., at ikke en eneste hund har løbet under banetiden. I spidsen for konkurrencen ligger p.t. Holland med en enkelt banefejl og tidsfejl.
 
26-09-2008/09:40
Så er vi i gang. Norge fik en rigtig skidt start på dette VM med en DISK allerede ved første hund. De efterfølgende 2 hold har også en DISK med sig, så det er måske tendensen :-( Vi håber ikke det fortsætter.
 
26-09-2008/09:30
Banegennemgangen er ved at være slut. Sidste gruppe er på, og så går konkurrencen i gang. Første hold i konkurrencen er Norge. Jeg har lige været forbi de finske arrangører for at spørge om banetegningerne kommer på nettet. Det kunne de ikke lige svare på nu, men senere vil jeg kunne få et svar. Spørgsmålet er så, hvornår senere er :-)
Så vidt vi kan se, vil resultaterne kunne ses on-line på den officielle VM-hjemmeside. Her er linket til de store hundes holdløb i SP:
http://agilitymm2008.kennelliitto.fi/results/list/WC2008/show/netti/result.php?cid=11&tm=Y&ty=R
Banen er 144 meter lang, og standardbanetiden er 36 sek.
 
26-09-2008/09:10
Godmorgen hjemme i Danmark. Så er vi ved at være klar til dagens on-line reportager fra Helsinki Ice Hall.
Åbningsceremoni og indmarch er overstået. Meget kort og effektivt :-)
Banen til de storehundes SP holdløb er færdigbygget, og banegennemgangen for den første gruppe er i gang. Det danske hold starter som nr. 14 af de i alt 30 hold.
Banetegningen er delt ud, og vi vil forsøge at delagtiggøre Jer i banerne, så hurtigt vi kan.
Vi vender tilbage om lidt.
 

ONSDAG OG TORSDAG:

25-09-2008/18:30
Så er der nyt fra Finland :-)
Først og fremmest kan vi berolige Jer, der sidder på det yderste af stolen for at følge med i landsholdets bedrifter til VM 2008. Der er trådløs internetforbindelse i Helsinki Ice Hall, og den virker. Derudover er det lykkedes for ag-landsholdet.dk's "journalist og fotograf" at blive akkrediteret som medlemmer af pressekorpset - det var en ikke helt nem forhandling med de finske arrangører, der absolut ikke var indstillet på at tildele "presseprivillegier" til personer uden pressekort, men til sidst lykkedes det, og det håber vi naturligvis at I derhjemme vil få glæde af :-)
Lidt om dagens begivenheder: Formiddagen blev for de flestes vedkommende brugt til afslapning. De fleste var en tur forbi hallen for at kigge lidt på træningen inden det danske landshold selv skulle på. Kl. 13:30 mødtes landsholdet foran hallen for at gøre klar til dyrlægekontrol og træning. Dyrlægekontrollen forløb uden problemer, og alle danske hunde blev godkendt til at konkurrere. Samtlige mellemhunde var en tur på "målebordet" for at blive målt, og alle 5 blev godkendt uden problemer. Det forlyder fra sædvanligvis velunderrettet kilde, at det franske landshold fik "kasseret" en mellemhund ved målingen, men det hører vi nok mere om, når Maj-Brit og Susanne vender hjem fra holdledermødet.
Selve træningen forløb også problemfrit. Alle hunde - selv Duddi - stod godt fast på kunstgræstæppet, og førerne ligeså. Der blev trænet felter, bord, slalom på livet løs, og da de 18 minutter var gået, var det en flok svedige landsholdsdeltagere, der forlod ringen. Alle hunde klarede sig igennem træningen uden skader, og det betyder naturligvis, at de oprindelige planer for, hvem der skal løbe hold og individuelt holder. Der var selvfølgelig en vis interesse for, om Lis Møller/Frøken kunne klare sig igennem træningen. Frøken har jo på det nærmeste ligget stille siden sidste landsholdssamling, men træningen viste, at Frøken er klar - HELT KLAR. Det bliver bestemt en udfordring for Lis med en 100% tændt Frøken, når det store hold indleder VM 2008 i morgen :-)
De tilstedeværende supportere var som sædvanlig en stor hjælp under træningen med at samle pinde op, ændre springhøjder osv. Fra landsholdet skal der lyde en stor tak til Jer alle, der var med til at give os en god og effektiv gang træning.
I aften er der "dømt" fællesspisning kl. 19:30 for landsholdsdeltagere, -ledelse og de nærmeste pårørende. Under middagen vil Maj-Brit sikkert give os de sidste vigtige informationer inden det går løs i morgen. Vi forsøger at sende til Jer igen i aften, når middagen er overstået, og så er det ellers tidligt til ro, så vi kan være klar til VM-åbningen i morgen kl. 08:00 (lokal finsk tid) - D.v.s. kl. 07:00 lokal dansk tid.

En sidste lille information til Jer, som ikke kom med til Finland. Bedst som vi troede, at de finske arrangører havde "givet efter", og ladet de enkelte nationers supportere samle sig på forudbestemte pladser i hallen, blev vi klogere. Vi havde ellers allerede pyntet op på tribunerne med flagguirlander, flag o.s.v., men blev så pålagt at pille det hele ned igen. Det betyder så, at de danske supportere vil være spredt ud over hallen, og samtidig vil de være adskilt fra landsholdsdeltagerne, der har fået et separat område at opholde sig i, HØJT oppe på tribunerne. Det er rigtig ØV, at vi ikke kan være sammen alle sammen, sådan som vi plejer, men det kan jo være, at finnerne giver fortabt i morgen, når supporterne stormer ind i hallen for at erobre deres eget "nationsterritorie".

Slut for nu, og på genhør senere :-)
25-09-2009/09:30
Godmorgen hjemme i Danmark. En lille servicemeddelelse:
Vi har problemer med at uploade billeder. Internetforbindelsen er simpelthen ikke hurtig nok. Vi håber, at forbindelsen fra hallen er bedre, og vender tilbage, når vi har prøvet den af :-)
 
24-09-2009/17:30
Hej alle hjemme i Danmark !!
Hermed den første korte "nyhedsreportage" fra dette års VM i agility. Landsholdet er nu samlet i Helsinki, hvortil de fleste ankom her til morgen med færgen fra Stockholm. Lilian ankom allerede i går sammen med Maj-Brit og Susanne, mens Jesper og Laila ankom kort tid efter os andre med fly fra København. Nu er vi så alle samlet, humøret er højt, og vi glæder os alle sammen til at komme i gang.
Vi har alle sammen været en tur nede ved Helsinki Ice Hall her til eftermiddag. Det tager os ca. 10-15 min. at gå derned gennem en lille skov, hvor hundene kan gå ganske ugenerede af trafikken (på nær et par cykler eller ti). De fleste af hundene har endnu ikke opdaget, at der er vilde kaniner - ja I læste rigtigt - i skoven.
Hallen er stor - meget stor. Arrangørerne var ved at gøre klar til at lægge kunstgræstæpperne ud, og ligesom vi gik derfra kom lastbilen med de forhindringer, som skal bruges under VM. De skal nok få sig en travl aften, for i morgen går det jo løs fra morgenstunden med dyrlægekontrol og træning.
Det danske landshold skal træne torsdag kl. 15.13 (i hele 18 minutter). Dyrlægekontrollen er en time før, så alle landsholdsdeltagerne mødes ved hallen senest kl. 13.30. Men mon dog ikke nogle stykker skulle forvilde sig forbi inden da. Vi er jo trods alt nogen af de sidste, som skal træne på underlag og forhindringer.
Under "Mesterskaber/VM2008/Billeder" kan I se de første fotos her fra Helsinki.

Aftenen i aften vil for de flestes vedkommende gå med afslapning og hygge. De der har lyst mødes kl. 19.00 og følges ad til spisning, og senere vil vi arrangere et lille "lagkageparty", da vi har en nylig fødselar i blandt os. Lagkagerne bliver hjemmelavede, så de falder med garanti i god jord :-)
Slut for nu, og på genhør i morgen torsdag. Vi melder os på banen i løbet af dagen, og håber i den forbindelse, at vi kan få vores trådløse internetforbindelse op at køre fra hallen. Hvis ikke vil I kunne høre nyt, så snart vi er tilbage på hotellet efter træningen.
 
22-09-2009/21:00
Umiddelbart op til og ikke mindst under selve VM i Helsinki er det vores hensigt at anvende denne hjemmeside til løbende at berette om primært de danske landsholdsdeltageres forberedelser til samt resultater m.v. under selve VM.
Dagens beretninger vil indledningsvis blive bragt her på siden efterhånden som dagen skrider frem (med angivelse af dato (DD-MM-YYYY) og klokkeslet (HH:MM)). Når dagen er omme vil alle delberetningerne blive samlet på den til dagen hørende underliggende side, således at vi kan gøre klar til næste dags begivenheder.

MED ANDRE ORD - HVIS DU VIL VÆRE MED PÅ NÆRMESTE HOLD, ER DET HER DET SNER´ :-)

Copyright © AG Landsholdet